celula de arta octombrie

4 aparate care fac sarcinile gospodărești mai simple

O gospodărie bine dotată cu instrumente de lucru este paradisul oricărui om pasionat de prepararea produselor tradiționale după metode străvechi. Din fericire, evoluția tehnologiei a făcut aceste obiecte mai compacte, mai ușoare și accesibile, astfel încât astăzi putem prepara specialități gustoase chiar în propria gospodărie.

Care sunt, așadar, obiectele ce nu ar trebui să ne lipsească pentru a putea deveni maeștri culinari eficienți? Rândurile de mai jos vă aduc răspunsurile căutate.

aparate bucatarie

sursa foto

Aparatele pentru cârnați

Pentru cei care își prepară singuri specialitățile tradiționale de Sărbători, un aparat de cârnați este probabil cel mai important instrument de lucru. Aceste aparate sunt rezistente, beneficiază de un design simplu și sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate. Se numără printre cele mai versatile echipamente, pentru că au diverse accesorii cu dimensiuni și funcționalități diferite, adaptate pentru diverse operațiuni gospodărești.

Mașina de umplut cârnați poate avea sistem de alimentare orizontal sau vertical și beneficiază de un montaj ce permite curățarea rapidă și eficientă a componentelor, precum și stocarea în spații mici.

Mașinile de tocat electrice

Foarte mulți dintre cei care preferă mâncarea gătită acasă aleg să-și prepare singuri ingredientele precum carne tocată, legume pentru ciorbe și salate ș.a. Unul dintre cele mai apreciate instrumente de lucru este mașina de tocat electrică. Nu este neapărat necesar ca aceasta să prepare doar carne, asemenea mașinării fiind, în majoritatea cazurilor, o opțiune viabilă și pentru tocarea legumelor sau a fructelor.

În alegerea unei mașini de tocat electrice trebuie avute în vedere aspecte precum:

  • puterea motorului, exprimată în watt – cu cât mai mulți, cu atât mai bine;
  • treptele de viteză disponibile;
  • versatilitatea – capacitatea de a toca grosier, mediu sau fin.

Mixerele și roboții de bucătărie

Din gama ajutoarelor indispensabile în orice bucătărie utilizată intensiv fac parte mixerele și roboții de bucătărie. Mixerele sunt ușoare, compacte și, în esență, reprezintă instrumente portabile utilizate pentru amestecarea diferitelor ingrediente cu consistență subțire (ouă, lapte, amestecuri pe bază de apă).

În schimb, roboții de bucătărie reprezintă opțiunea completă pentru realizarea oricărui fel de amestec, indiferent de consistență, inclusiv a aluaturilor. Sunt instrumente extraordinare pe care utilizatorii le apreciază la justa valoare pentru că, pe lângă faptul că ne scutesc de un efort fizic semnificativ, aceste aparate pregătesc amestecurile rapid și realizează omogenizarea perfectă a tuturor ingredientelor.

Aparatele de vidat și deshidratoarele

Aparatele de vidat sunt excelente pentru a stoca ingrediente, pentru perioade mari de timp, în pungi speciale și pentru a putea utiliza astfel la maxim spațiul de depozitare din congelator sau din cutia frigorifică. Unele aparate de vidat oferă opțiuni de vidare umedă sau uscată, dar și de marinare a produselor. Modelele mai simple oferă o capacitate și viteză de vidare mai reduse; în orice caz, funcția de vidare este complet automatizată – nu este necesar un proces de învățare complicat pentru a putea utiliza aparatul.

Deshidratoarele sunt instrumente de lucru excelente pentru cei care doresc să păstreze legume, fructe și ierburi aromatice pentru perioade mai mari de timp, fiind aparate care elimină apa fără a distruge nutrienții. În principiu, acestea utilizează ca proces de lucru un flux de aer cald, prin intermediul căruia temperatura și intensitatea sunt controlate cu ajutorul unui termostat.

Tehnologia a evoluat spectaculos, inclusiv în ceea ce privește instrumentele de lucru în bucătărie. Astfel, prepararea hranei sau conservarea legumelor și fructelor pentru sezonul rece nu mai reprezintă operațiuni complicate, care să necesite ore întregi de muncă în gospodărie. Cu ajutorul unor aparate moderne, compacte și eficiente, pregătirea specialităților culinare și a bunătăților tradiționale a devenit o adevărată plăcere, accesibilă tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *