free download 78 travel guides written by experts

3G pentru toata lumea

Nokia 6151 oferă beneficiile tehnologiei 3G la un preţ foarte accesibil

Nokia a lansat trei noi terminale: cel mai accesibil telefon 3G din portofoliul său; un telefon cu cameră cu un design elegant; şi un nou model destinat utilizatorilor aflaţi la primul telefon mobil

Nokia a anunţat astăzi, în cadrul evenimentului anual Nokia Connection, desfăşurat în Singapore, extinderea portofoliului său de dispozitive pentru segmentul de mijloc – lider în industrie – prin lansarea a două noi terminale GSM. Unul dintre acestea este Nokia 6151 – cel mai accesibil terminal 3G din portofoliul companiei, care îmbină performanţa 3G cu design-ul clasic, rafinat şi compact. Celălalt terminal GSM, modelul Nokia 6080, dispune de cameră şi are un design elegant şi de un set de caracteristici uşor de utilizat, la un preţ atractiv. Se preconizează că livrările dispozitivului Nokia 6151 vor începe în trimestrul al III-lea din 2006, iar preţul de comercializare este estimat la aproximativ 240 EUR (fără taxe şi subvenţii). Debutul livrărilor telefonului Nokia 6080 este preconizat pentru trimestrul al IV-lea din 2006, iar preţul de comercializare este estimat la aproximativ 180 EUR (fără taxe şi subvenţii).

„La nivel mondial există peste 100 de operatori de telefonie mobilă care oferă servicii 3G, iar utilizatorii au început să descopere beneficiile pe care le oferă tehnologia 3G, de la  viteza ridicată pentru navigare, redare de conţinut multimedia în timp real şi email la descărcarea de muzică şi la jocurile multiplayer,” a declarat Kai Öistämö, Executive Vice President şi General Manager, Mobile Phones, Nokia. „Design-ul rafinat şi preţul accesibil fac din telefonul Nokia 6151 un terminal 3G extrem de atrăgător. Modelele precum Nokia 6151 vor extinde mult accesibilitatea serviciilor 3G.”

La preţul unui telefon GSM, terminalul Nokia 6151 le oferă utilizatorilor beneficiile tehnologiei 3G – precum redarea de conţinut multimedia audio şi video în timp real sau descărcarea de muzică şi videoclipuri. Terminalul, care beneficiază de un design clasic şi compact, integrează un set extins de funcţii, combinând interfaţa Nokia Series 40, foarte uşor de utilizat,  cu elemente esenţiale pentru comunicarea modernă, precum cameră de 1.3 megapixeli, conectivitate Bluetooth şi music player cu suport pentru cartele de memorie microSD. Cu telefonul Nokia 6151, accesul la serviciile şi aplicaţiile 3G se face uşor şi intuitiv.

Caracteristicile telefonului Nokia 6151 includ:
·    Cameră de 1.3 megapixeli cu tastă dedicată, zoom 4x, mod orizontal (landscape) şi capabilităţi înregistrare video
·    30MB de memorie pentru utilizator, extensibilă printr-o cartelă de memorie microSD, disponibilă opţional
·    Music player, radio stereo FM şi Visual Radio
·    Tehnologia fără fir Bluetooth
·    Push to talk
Nokia 6151 are o durată de convorbire de până la 4,5 ore în reţelele GSM (până la 3,5 ore în reţelele WCDMA) şi o durată în regim de aşteptare de până la 10 zile. Telefonul cântăreşte 98 g. Noul terminal 3G funcţionează în reţelele WCDMA2100 şi GSM/EDGE 900/1800/1900 şi urmează să fie disponibil în Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, într-o gamă atrăgătoare de variante cromatice, printre care: negru, alb perlat, portocaliu, albastru deschis şi verde deschis.

Nokia 6080: un telefon cu cameră într-o combinaţie de negru, argintiu şi auriu
Telefonul cu cameră Nokia 6080 funcţionează în bandă triplă, este elegant şi compact, are un preţ accesibil şi este destinat în special pieţelor asiatice. Cu un design atrăgător – negru cu accente argintii sau aurii – telefonul îmbină capabilităţile foto şi video cu un radio FM stereo. Datorită afişajului color şi tastaturii iluminate, ambele de dimensiuni mari, precum şi datorită interfeţei intuitive Nokia Series 40, modelul Nokia 6080 se recomandă drept un „prieten de nădejde” şi drept un instrument comod pentru viaţa de zi cu zi.

Printre funcţiile de divertisment, Nokia 6080 include un radio FM stereo şi tonuri de apel MP3, puse în valoare de setul cu cască inclus în pachetul de vânzare. Pentru a-i adăuga o notă din stilul propriu, telefonul poate fi personalizat cu imagini de fundal, teme şi chiar cu un joc Sudoko creat special pentru Nokia 6080. Terminalul are, de asemenea, o funcţie pentru semnalizarea prin lumină intermitentă a apelurilor ratate sau a mesajele primite.

Pentru a păstra legătura cu familia şi prietenii, Nokia 6080 vă oferă funcţii complete pentru mesagerie şi comunicare vocală, inclusiv MMS, mesagerie Nokia Xpress audio, email şi push to talk. Datorită browser-ului XHTML şi conexiunii rapide de date prin EDGE, navigarea şi încărcarea de imagini şi secvenţe video se face foarte uşor. Nokia 6080 are o durată de convorbire de până la 3,5 ore şi o durată în regim de aşteptare de până la 12 zile, urmând să fie disponibil în culorile negru, auriu şi argintiu. Telefonul cântăreşte 91 grame.

Nokia 1110i: cel mai mai nou dispozitiv Nokia destinat utilizatorilor aflaţi la primul telefon mobil
Caracteristicile principale ale telefonului Nokia 1110i sunt uşurinţa în utilizare, fiabilitatea şi preţul accesibil. Interfaţa (alb-negru) cu utilizatorul este intuitivă, incluzând pictograme şi având corpuri mari de literă. Telefonul oferă, de asemenea, mai multe funcţii pentru gestionarea costurilor, inclusiv suport pentru Nokia Prepaid Tracker – pentru a ajuta utilizatorii să-şi monitorizeze consumul de servicii mobile. La aceasta se adaugă o serie de alte funcţii utile pentru reducerea costului total de deţinere.

Durata de convorbire a terminalului Nokia 1110i poate depăşi 5 ore, iar durata în regim de aşteptare este de până la 15 zile. Telefonul cântăreşte 80 de grame. Nokia 1110i va fi disponibil la un preţ final estimat la 45€, fără subvenţii şi taxe.

Despre Nokia
Nokia este liderul mondial în comunicaţii mobile, stimulând creşterea durabilă în cadrul mai larg al industriei mobilităţii. Nokia îi ajută pe oameni să comunice unul cu celălalt şi să aibă acces la informaţiile care îi interesează, prin intermediul unor produse inovatoare şi uşor de folosit, printre care telefoane mobile, dispozitive şi soluţii pentru imagini, jocuri, informaţie şi afaceri. Nokia oferă echipamente, soluţii şi servicii pentru operatorii de reţele mobile şi pentru corporaţii.
www.nokia.com

Bucuresti, 19.06.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *