Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„39 de trepte”: de la Teatrul Foarte Mic la Edinburgh Fringe

În luna august, Teatrul Mic va fi prezent în cadrul celui mai amplu festival de teatru din lume – Edinburgh Fringe. Spectacolul 39 de trepte regizat de Gabriela Dumitru după filmul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcock, adaptare de Patrick Barlow după o idee originală de Simon Corble şi Nobby Dimon la Teatrul Foarte Mic va fi găzduit pentru un număr de douăsprezece reprezentaţii la New Town Theatre (Freemasons Hall, 96 George Street, Edinburgh). Între 6 şi 17 august, începând cu ora 19:20, Ştefan Lupu, Andreea Grămoşteanu, Bogdan Talaşman, Viorel Cojanu şi Claudia Prec vor urca pe scena scoţiană pentru a spune povestea celor 39 de trepte.

Motor… Acţiune! Crimă, urmăriri spectaculoase, suspans, tensiune, cascadorii, focuri de armă, avioane în picaj, răsturnări de situaţie. Toate ingredientele unui blockbuster cu spioni redimensionate pentru scena de teatru.

Stop! Tras! În spatele camerei de filmat, între două cadre, decorul se schimbă la vedere, regizorul dă agitat ultimele indicaţii, actriţele se îndrăgostesc de protagonist; talent, orgolii, intrigă, determinare şi o poveste de iubire. O zi obişnuită pe platoul de filmare.

Edinburgh Festival Fringe este, poate, cel mai impresionant festival de teatru din lume. În fiecare an, în luna august, capitala Scoţiei reuneşte mii de spectacole în sute de spaţii de joc – de la teatru la dans, circ, operă, musical, cabaret, teatru de stradă, expoziţii, happeninguri. Cu o tradiţie începută în 1947, Edinburgh Festival Fringe a devenit sinonim cu un veritabil fenomen. Anul trecut, în cele patru săptămâni de festival, au avut loc nu mai puţin de 49.497 de reprezentaţii ale celor 3.193 de spectacole prezentate de artişti de pe toate continentele.

Anul acesta, numele unuia dintre aceste spectacole este 39 de trepte. Teatrul Mic revine în prim-planul teatrului european odată cu prima sa participare la Edinburgh.

Spectacolul va fi jucat în limba română, cu supratitrare în limba engleză.

39 DE TREPTE după filmul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcock, adaptare de Patrick Barlow
după o idee originală de Simon Corble şi Nobby Dimon.
Traducerea: Gabriela Dumitru
Cu: Ştefan Lupu, Andreea Grămoşteanu, Bogdan Talaşman, Viorel Cojanu, Claudia Prec
Regia: Gabriela Dumitru
Scenografia: Vladimir Turturica
Coloana sonoră: Andrei Petre-Tatu
Coregrafia: Ştefan lupu
Grafica: Valentin Fiscu
Foto&Video: Costin Rusu
Mulţumiri scenografului Tudor Prodan

Bucuresti, 27.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *