free download 78 travel guides written by experts

3000 de tineri au participat la cea de a treia editie a caravanei educationale Guerilla Verde

Saptamana aceasta au avut loc la Braila, Constanta si Bucuresti ultimele proiectii ale celei de a treia editii a caravanei educationale de film eco, Guerilla Verde. Caravana a pornit din Bucuresti pe 23 martie si a continuat cu Pitesti, Ploiesti, Galati, Braila si Constanta. Ieri, in ultima zi de caravana au avut loc proiectii simultane de film in Constanta si Bucuresti. 3000 de tineri au participat la cea de a treia editie a caravanei educationale de film cu mesaj ecologic, Guerilla Verde. In scurt timp vor fi publicate rezultatele sondajului realizat de Guerilla Verde din care vom putea afla care este perceptia tinerilor asupra protectiei mediului.

La inceputul saptamanii caravana a poposit la Braila, unde peste 440 de copii au vizionat filmele “Over the Hedge” si “Copiii Uraniului” la Universitatea Constantin Brancoveanu in prezenta reprezentantilor Inspectoratului Scolar, a Universitatii si a partenerilor caravanei, Danone. Tinerii au fost provocati la dezbateri, au fost incurajati sa spuna ce tip de activitati ecologice au in fiecare zi. Dupa fiecare proiectie au avut loc concursuri interactive.

Ieri, 30 martie, in ultima zi de caravana, au avut loc proiectii simultane de film in Constanta si Bucuresti. In Constanta proiectiile au avut loc la Universitatea Ovidius, unde peste 400 de copii au vizionat filmele “Copiii Uraniului” si “Ice Age 2”. Participantii au adresat intrebari si au avut loc dezbateri in prezenta reprezentantilo ONG-ului Mare Nostrum si a viceprimarului orasului Constanta, despre cum pot ajuta orasul sa fie mai verde.

Tot ieri, la Academia de Studii Economice din Bucuresti a fost proiectat filmul documentar “Home”, in prezenta a peste 250 de studenti ai Facultatii de Economie Agroalimentara si a Mediului dar si a prodecanului facultatii, Prof. univ. dr. Florina Bran. Invitat special, alpinistul Alex Gavan a vorbit despre cum schimbarile climatice pot afecta activitatea alpinistilor – retragerea ghetarilor afecteaza calitatea rutelor iar intenstatea si schimbarea de directie a musonului de pe Himalaya poate compromite expeditia. Alex Gavan are trei virfuri de peste opt mii de metri la activ, toate urcate in stil alpin: fara oxigen si fara ajutor din partea serpasilor.

La evenimentul din Bucuresti au mai participat: Cristian Zecheru, Environment Manager Danone, Adina Deaconu, PR Specialist UPC, Daniela Cirmaciu, Responsabil Comunicare si Mediu Tetra Pak, Daiana Dragoi, Director Marketing Asociatia Environ, Eliza Teodorescu, Presedintele Reteaua de Actiune pentru Clima, Ioana Ciuta, Director Executiv Terra Mileniul III, Rucsandra Galateanu, PR Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Cristiana Bobarnac, Vicepresedinte Reper 21, Daria Androne si Ioan Damian, reprezentantii Advice Students .

Si de aceasta data, tinerii au fost invitati sa se inscrie in concursul foto-video Ecopaparazzi. Acest concurs de "politie verde a bunului simt" se adreseaza tinerilor si nu numai. Toti cei interesati sunt incurajati sa surprinda imagini de pe strada, din scoala, liceu, campus sau imagini din calatoriile lor care sa reflecte modul in care comunitatile locale respecta, sau nu, mediul inconjurator. Materialele pot fi inscrise in concurs in perioada 23 martie – 23 aprilie pe adresa de mail contact@guerillaverde.ro, impreuna cu datele complete (nume, varsta, adresa, telefon, e-mail). Regulamentul concursului este disponibil la adresa www.guerillaverde.ro

Caravana Guerilla Verde este un proiect sustinut de Ministerul Mediului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, UPC Romania, Danone Romania, Asociatia Environ, Tetra Pak, ECDL Romania, Asociatia ECO TIC, primariile din orasele aflate pe traseu (Pitesti, Ploiesti, Galati, Braila, Constanta), AIESEC Romania, Universitatea Constantin Brancoveanu (Pitesti si Braila), Consiliul Tinerilor si Copiilor din Ploiesti, Fac. de Jurnalism si Stiintele Comunicarii – Univ.Bucuresti, Liga Studentilor Galati, Asociatia Advice Students, ECOROM, Libra Film Production, Univ. Petrol si Gaze Ploiesti, Colegiul National Sfantul Sava Bucuresti, Casa de Cultura a Studentilor Galati si Regia Autonoma de Servicii Publice Ploiesti

Partenerii ONG care s-au alaturat sunt: Generatia Verde, Terra Milleniul III, Viitor Plus, Reper 21, RAC-Ro, Mare Nostrum, Copacul de Hartie, Vremuri Pitesti, Harta Verde, Ecoterra Ploiesti, WWF, Salvati Dunarea si Delta, Green Braila.

Partenerii media ai proiectului sunt: 9am.ro, roportal.ro, bucuresteni.ro, Hotnews.ro, CSR Romania, PR Romania, revista Ecologic, revista Terra Magazin, revista InfoMediu, Green-Report, infonews, Zile si Nopti, Romania Libera, Radio Romania Cultural, PoliticAll, studentie.ro, Port.ro, PR Romania, RFI, Radio Constanta, stiridebine.ro, Timpul Liber, casamea.ro, tonight.eu.

Declaratii de presa

“Guerilla Verde isi propune ca, prin intermediul filmelor, sa inspire tinerilor o atitudine prietenoasa fata de mediu si sa ii apropie de actiunile eco in desfasurare din segmentele privat, public si ONG, prin voluntariat sau initiative proprii. Folosind filmul ca metoda educationala alternativa, ne dorim asadar un impact real asupra publicului nostru si rezultate concrete.” spune Nicoleta Talpes din partea Media Image Factory, organizatorul Guerilla Verde.

”Proiectul Guerilla Verde se potriveste perfect cu misiunea UPC de Responsabilitate Sociala, aceea de a investi in educatia copiilor pentru a-i ajuta sa isi construiasca un viitor mai bun. Prin implicarea sa in toate aspectele care privesc copiii de astazi, inclusiv constientizarea mediului inconjurator, UPC Romania doreste sa trasforme mediul educational intr-un colt verde de care sa se poata bucura. Guerilla Verde, initiativa educativa si ecologica inedita, reprezinta o continuare naturala a misiunii noastre, unde ne unim forţele cu partenerii nostrii de proiect pentru o cauza buna.” declara Ariana Badin – PR & Communication Manager UPC Romania

”Susţinerea şi implicarea în acest de proiect de educaţie ecologica, Guerilla Verde, va avea rezultate benefice pentru mediu, în viitorul apropiat şi pe termen lung. Companii ca Danone, cu experienţă şi rezultate concrete, pot oferi exemple de bune practici, începând cu deprinderi simple şi continuând cu proiecte de utilizare responsabilă a resurselor în cadrul activităţilor industriale şi conservare ori reabilitare a factorilor de mediu afectaţi.” declara Cristian Zecheru – Environment Manager, Danone Romania

“Tetra Pak este lider mondial în rândul companiilor furnizoare de soluţii de procesare şi ambalare a alimentelor lichide. Ne asumam cu responsabilitate aceasta pozitie, generand crestere in armonie cu principiile sustenabilitatii. Motto-ul nostru “PROTEJEAZA CE E BUN” reflectă viziunea noastră de a oferi alimente sigure şi disponibile oriunde, dar si actiuni de educare in spiritul protectiei mediului. Credem ca numai deprinderea de a colecta selectiv poate contribui la o mai buna gestionare a resurselor planetei. Guerilla Verde ne ajuta sa punem in practica motto-ul nostru, prin formarea unei bune conduite sociale in randul tinerei generatii.” declara Daniela Cirmaciu – Responsabil Comunicare si Mediu, Tetra Pak South Eastern Europe

Bucuresti, 31.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *