free download 78 travel guides written by experts

300 de plantatori la ingrijirea padurii

Vino la marea curățare a copăceilor din Tigveni (jud. Argeș)

300 de voluntari din Argeș, din județele limitrofe și din București sunt așteptați la cea mai mare acțiune din aceasta vară. „Plantăm fapte bune în România” lansează o nouă invitație voluntarilor, pentru îngrijirea programată în data de 28 iunie, în localitatea Tigveni, județul Argeș.

Participarea la curățarea copăceilor din Tigveni este de o importanță majoră. În primăvara acestui an, echipa de voluntari a realizat completarea celor 2 hectare de pădure cu 1.500 de stejari. Procentul de prindere este de aproximativ 85-90%. În prezent, se impune realizarea unei operaţii de descopleşire a puieţilor , pentru a evita sufocarea acestora pe timpul verii, din cauza vegatației abundente.

Toți cei care doresc să ni se alăture la acțiunea din 28 iunie și au peste 18 ani,o pot face anunțând prezența la adresa: voluntar@plantamfaptebune.ro. Vom asigura transportul din București și Pitești, autocarele urmând să plece pe 28 iunie la ora 08:00. Locul de plecare din București va fi parcarea din dreptul Ateneului Român, iar locul de plecare din Pitești va fi parcarea de lângă teatrul Alexandru Davila.

Va reamintim că „Plantăm fapte bune în România” s-a bucurat de sprijinul a 1.406 voluntari în primăvara acestui an. Cu ajutorul lor, au fost plantați 54.500 de copăcei în 6 județe (AG, CT, IS, MS, PH și SM).

Suprafața împădurită în Tigveni are rolul de a proteja zona, care a fost supusă alunecărilor de teren, în aprilie 2006, un astfel de fenomen ducând la blocarea DN 73C.

„Dacă ai fost vreodată la plantația noastră din Tigveni, te chemăm înapoi. Dacă nu ai fost până acum, atunci te așteptăm pe 28 iunie. Este nevoie de fiecare dintre noi să ducem la împlinire plantația aceasta.” a mărturisit Liana Buzea, coordonator național „Plantăm fapte bune în România”.

La nivel național, „Plantăm fapte bune în România” și-a propus ca, în 2014, sa împădurească 21 de hectare de terenuri cu probleme (agricol degradat, cu risc de alunecare, cu alunecări produse sau să realizeze perdele forestiere de protecție impotriva viscolelor), cu ajutorul a 3000 de voluntari. Plantarile de primăvară au cuprins acțiuni și în județele Constanța, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj și Satu Mare. În perioada verii, vor fi îngrijite toate plantațiile din cadrul proiectului, prin fertilizări și descopleșiri de buruieni. In toamnă vor continua completările cu arbori pe terenurile deja împădurite și vor fi deschise noi acțiuni în județele Cluj și Dâmbovița.

Bucuresti, 17.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *