3 zile și 3 nopți de magie, extaz și nostalgie între generații la festivalul diMANSIONS

Tărâmul Castelului Mikó din Olteni s-a transformat în „capitala” muzicii retro weekend-ul trecut, când i-au trecut pragul peste 15.000 de iubitori ai muzicii anilor ’80 ‚’90 și 2000. Toți, de la copii, la părinți și chiar bunici, au fost dornici de a petrece cum știu ei mai bine. Pentru mulți, diMANSIONS a fost un vis împlinit, care le-a dat ocazia să îi aibă în fața ochilor pe artiștii pe a căror muzică au iubit, au suferit, s-au distrat și au crescut. Cadrul idilic a reunit în cele 3 zile de festival numeroși artiști iconici, de talie mondială, printre care Thomas Anders (Modern Talking), Inner Circle, The Dire Straits Experience, Dr. Alban, Hermes House Band, Lou Bega și mulți alții.

Festivalul diMANSIONS și-a purtat participanții prin mai multe „dimensiuni”

Concertele de excepție au avut loc seara, astfel că în timpul zilei, participanții au avut de ales dintre mai multe activități, precum Beauty Corner, unde s-au putut răsfăța cu un machiaj sau o coafură, sau zonele de relaxare special amenajate în curtea castelului cu hamace și bean bag-uri. Totodată, unii au ales să participe la proiecții de film, în timp ce alții au preferat un moment original – prezentarea unor sintetizatoare vechi din 1969.

În zona „THE DINING MANSION”, participanții au avut ocazia să se delecteze cu cele mai bune mâncăruri vândute în cele mai colorate rulote, de la bucate tradiționale locale, la hamburgeri, noodles, până la kürtőskalács, wafe, gogoși, înghețată și așa mai departe.

Distracție cu iz de nostalgie în seara dedicată anilor ’80

Experiența diMANSIONS a fost împărțită pe tematici, iar ziua de vineri a fost dedicată muzicii anilor ’80. Astfel, pe scena Ursus Outdoor au urcat Mirabela Dauer și trupa britanică de karaoke, Massaoke, iar mai târziu pe scena principală, Kayam – adăpostită de cortul Kayam (cel mai mare cort adus în Transilvania, cu o capacitate de 10.000 persoane) au impresionat publicul gentlemanul muzicii, Thomas Anders & Modern Talking Band, dar și Hermes House Band – cea mai mare trupă de petreceri din Europa, alături de Lou Bega – fermecătorul artist ce a scos la dans întreaga mulțime pe ritmurile „Mambo No. 5”.

diMANSIONS 2019, Lou Bega
diMANSIONS 2019, Lou Bega

Sâmbătă, anii ’90 au fost cei care au trezit amintiri în inimile miilor de participanți

A doua zi, „responsabili” cu distracția au fost Inner Circle (din Jamaica), Dr. Alban, Turbo B (ex SNAP!), Tania Evans – la scena adăpostită de cortul Kayam, și Bosquito și Musicum Cover Band la scena Ursus, aflată în aer liber. Petrecerea a continuat până târziu, alături de DJ talentați la cortul Silent Disco.

Emoții puternice și trăiri unice în a treia zi la diMANSIONS

Duminică, trupe faimoase ungurești au adunat publicul la scena Ursus, odată ce formația Reckless Roses a deschis seara concertelor, oferind un show tipic Guns N’ Roses. Aceștia au fost urmați de Karthago – una dintre cele mai cunoscute trupe rock din țara vecină.

A treia zi de festival a devenit una cu totul specială, încărcată de emoție, atunci când legendarul solist al trupei Compact, Leo Iorga, bolnav de cancer pulmonar recidivat, și-a surprins colegii de trupă și publicul apărând pe scenă și cântând alături de aceștia. Momentul a lăsat audiența în lacrimi și a fost interpretat ca o predare de ștafetă către noul solist al formației Gabi „Guriță” Nicolau.

Seara s-a încheiat cu un spectacol remarcabil de peste două ore al formației The Dire Straits Experience și cu o ultimă sesiune de karaoke în masă, împreună cu trupa Massaoke.

Talentul local, promovat la diMANSIONS

Programul artistic a fost completat de peste 10 DJ locali, printre care DJ TURBO G, BRNY, DJ PICI, DJ HUNAY, DJ ZSOLA și alții, care au continuat petrecerea la Silent Disco – un concept interesant prin care fiecare participant a putut alege canalul de muzică ce i se potrivește, dintre cele puse la dispoziție simultan de 3 către DJ. Talentul local a fost de promovat și prin dansatori din Sfântu Gheorghe și Odorheiul Secuiesc, care au avut șansa de a fi pe aceeași scenă, în concert, alături de Tania Evans sau Turbo B (ex SNAP!).

Artiștii de talie internațională au avut numai cuvinte de laudă pentru publicul prezent: „Oamenii de aici sunt minunați. Sunt foarte primitori. În câteva luni mă voi întoarce din nou în România. Îmi place să cânt pentru acest public pentru că, așa cum am spus, ne primește de fiecare dată cu inimile deschise”, a spus Thomas Anders.

Fermecați de experiența diMANSIONS s-au dovedit și artiștii din România: „Zona aceasta ne-a răsplătit întotdeauna cu multă dragoste, căldură. Aici sunt oameni minunați care efectiv ne transmit o emoție formidabilă pe scenă și ne motivează să ne comportăm și să cântăm foarte bine. Iubim aceste locuri”, a spus fondatorul trupei Compact, Costi Cămărășan, duminică, la diMANSIONS.

Evenimentul născut dintr-o inițiativă privată

Eveniment diMANSIONS Hit Music Festival, aflat anul acesta la prima ediție, a fost adus în județul Covasna printr-o inițiativă privată, a firmei locale Comparty, susținută de numeroși parteneri.

„A fost o muncă titanică și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul alături de noi, de la echipa de festival, la voluntari, sponsori și parteneri, cu o mențiune specială pentru autoritățile locale din Bodoc. S-a văzut că suntem doriți aici și că diMANSIONS a pus Olteni pe harta evenimentelor mari din România. Pe lângă recunoștința pe care o am față de sutele de oameni care au făcut posibil acest festival, le mulțumesc tuturor celor care ne-au dat un vot de încredere cumpărând bilete. Costurile unui astfel de festival sunt uriașe, iar investiția se recuperează în ani de zile, iar pentru noi gestul cel mai mare de susținere este cumpărarea abonamentului în avans. diMANSIONS va avea o nouă ediție în 2020, urmează să decidem cât de curând perioada exactă și să anunțăm primii artiști. Oricât de frumos ar fi fost…este doar începutul!”, a declarat organizatorul principal al evenimentului, Daniel Santa.

Festivalul continuă cu a doua ediție în anul 2020

Stelele muzicii anilor ’80, ’90 și 2000 au readus publicului venit la prima ediție diMANSIONS nostalgia tinereții, a vieții fără griji și, totodată, bucuria de a fi părtaș într-un fenomen atât de special, aflat la început de drum. Având în vedere reacția extrem de pozitivă a publicului și drept recunoștință pentru acesta, organizatorii nu au stat pe gânduri și s-au pus pe treabă pentru ediția de anul viitor.

Astfel, cei care deja sunt nerăbdători să retrăiască experiența diMANSIONS, își pot cumpăra abonament pentru ediția din 2020 la un preț special de numai 169 lei + taxe de pe www.dimansions.ro. Oferta este însă limitată la 500 de abonamente.

Încheiem cu vorbele pe care ni le-a transmis unul dintre artiștii care au făcut atmosferă pe scena Kayam, alături de fabuloasa Tania Evans, rapperul Wyllywyll: „Muzica anilor ’90 este despre distracție, iubire și despre a trăi clipele. Trăiești o singură dată! Așa că petreceți puternic, distrați-vă la maxim!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *