free download 78 travel guides written by experts

3 pasi pentru un ten fara acnee

Acneea este o afecțiune a pielii pe care o puteți trata eficient urmând rețeta – exfoliere, reducerea secreţiei de sebum și reducerea inflamației –

Acneea este o boală a pielii care afectează 80% dintre adolescenți, iar desprea tratarea ei există multe mituri. În cadrul campaniei de informare a tinerilor Act Smart, Be Cool medicii dermatologi le recomandă adolescenților să trateze acneea urmând 3 pași: exfolierea pielii, reducerea secreţiei de sebum și reducerea inflamației. Prezenți în 12 școli din București până la sfârșitul anului, medicii parteneri ai campaniei le explică elevilor importanța consultării unui medic dermatolog pentru a vindeca acneea eficient.

Exfolierea

Atunci când ne gândim la îngrijirea pielii ne gândim la demachiere, hidratare și protecție UV. Însă, pe lângă acestea, exfolierea este un pas important pentru a ajuta pielea să respire și să absoarbă substanțele nutritive pe care i le dăm.

Pielea se află într-un continuu proces de regenerare. La fiecare 24 de ore celulele stratului cornos al epidermei se detașează rezultând o descuamare insesizabilă care în combinație cu praful, sebumul și transpirația blochează porii prin care se elimină secreţia produsă de glandele sebacee. Rezultă încetinirea procesului de oxigenare al țesutului și închiderea porilor ceea ce înseamnă crearea unui teren propice pentru dezvoltarea infecțiilor. De aici până la apariția acneei mai este un singur pas.

„Efectuată corect, exfolierea îmbunătățește textura tenului, șterge o parte dintre petele pigmentare și estompează ridurile fine. Însă cel mai benefic lucru pe care-l atrage exfolierea este faptul că induce regenerarea celulară, forțând astfel formarea pielii noi” ne spune doamna doctor Mihaela Leventer, preşedinte SRME şi fondatorul clinicii DermaStyle.

Reguli pentru o exfoliere corectă:
1. Folosirea produselor speciale pentru ten și corp
2. Aplicarea pe pielea umedă pentru a nu răni suprafața
3. Totul cu măsură: exfolierea se realizează de maximum 1-3 ori pe săptămână în funcție de ten

Reducerea debitului de sebum

Reducerea debitului de sebum se realizează prin tratament local, general (antibiotice) sau laser. Intervenția laser în acnee urmărește încălzirea glandei sebacee pentru a obține reducerea dimensiunilor și a funcțiilor acesteia.

O altă cale nemedicamentoasă este constituită de terapia fotodinamică (PDT). Aceasta folosește o combinație de lumină vizibilă în spectru roșu sau albastru aplicată pe o piele tratată cu o substanță fotosensibilizantă. Studii recente arată că terapia fotodinamică poate fi folosită în reducerea leziunilor de acnee.

Reducerea inflamației

De obicei, reducerea inflamației se realizează prin tratament medicamentos, iar pentru acesta este nevoie să consultați un medic dermatolog. În plus, medicul va ști care este perioada pentru care trebuie să luați rețeta și când este cazul să o schimbați.

Mai multe detalii pe www.getcool.ro.

Act smart, be cool!

Bucuresti, 23.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *