free download 78 travel guides written by experts

3 diferențe între ușa de intrare în casă și cea de apartament

Te-ai mutat de curând și vrei să schimbi ușa de la intrare, care este mult prea uzată pentru a o păstra. Sau poate că tocmai ai terminat construcția unei case și trebuie să alegi cât mai repede o ușă principală.

Oricare ar fi cazul, probabil că te întrebi ce tip de ușă ar fi bine să cumperi și care este diferența dintre ușile de intrare în casă și cele destinate apartamentelor. Este posibil ca produsele să fie universale și să pară identice, însă există câteva deosebiri subile, de care este indicat să ții cont atunci când iei decizia finală.

Iată care sunt diferențele importante pe care trebuie să le iei în considerare!

usa intrare

sursa foto: Unsplash

1. Ușa de intrare în casă trebuie să reziste în condiții mai dificile

O ușă de intrare dintr-o scară de bloc nu este la fel de expusă precum o ușă de intrare într-o casă.
Cea din urmă își petrece, practic, toată durata de viață în mediul exterior. Astfel, ea trebuie să reziste la vânt, ploaie, temperaturi foarte ridicate și foarte joase, zăpadă, raze UV, praf și nu numai.

De aceea, atunci când alegi ușa pentru casă, ai grijă ca ea să respecte cele mai înalte standarde de calitate. Poți căuta online uși intrare și poți alege un model potrivit, confecționat din metal sau lemn rezistent.
Multe uși din metal au și opțiunea de a fi tratate cu diferite substanțe care țin praful și zgârieturile la distanță, așa că poți opta pentru acest tip de produs.

Dacă vrei ca ușa să își păstreze culoarea timp de ani întregi, alege un produs deschis, lemnul natur fiind o opțiune bună. Acesta va arăta bine chiar și după ani de zile de expunere directă și zilnică la razele soarelui, spre deosebire de nuanțele mai închise ce se pot decolora inestetic.

2. Ambele uși trebuie să ofere siguranță împotriva efracției, însă ușa de apartament este mai expusă

De cele mai multe ori, casa este împrejmuită de o curte și de un gard securizat. Astfel, accesul potențialilor spărgători este îngreunat semnificativ. În schimb, ușa unui apartament poate fi accesată mult mai ușor, accesul în scările de bloc fiind destul de facil.

Bineînțeles, o ușă securizată și foarte rezistentă la efracție este recomandată în ambele situații. Totuși, dacă locuiești la bloc, acordă o atenție suplimentară sistemului de siguranță.

Optează pentru o ușă blindată sau pentru o ușă de intrare prevăzută cu mai multe încuietori. Astfel, vei putea pleca liniștit în vacanță sau în călătorii de business, fără griji.

3. Ușa de la casă trebuie să izoleze extrem de eficient

Izolarea este un alt aspect extrem de important atunci când alegi ușa de la intrare. Fără îndoială, îți dorești o izolare termică și fonică eficientă, indiferent dacă locuiești la casă sau într-un apartament aflat într-o clădire rezidențială.

Cu toate acestea, când stai la curte, trebuie să fii conștient că ușa de la intrare face trecerea dintre interior și mediul exterior, acesta din urmă implicând zgomotul direct al străzii sau al bulevardului, precum și temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, în funcție de anotimp.

Din acest motiv, când alegi o ușă de intrare (mai ales pentru casă!), ai grijă ca produsul cumpărat să ofere o izolare cu adevărat eficientă. În caz contrar, temperatura din interior va varia, zgomotul din exterior va pătrunde în camere, iar consumul de căldură și energie va fi foarte mare.

Nu în ultimul rând, după ce ai cumpărat ușa ținând cont de aspectele de mai sus, acordă suficient timp montării ei și asigură-te că nu există spații libere care ar putea îngreuna izolarea termică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *