free download 78 travel guides written by experts

“3 cu ghinion”

Emil Simionescu
Editura Tritonic
review by Rudi

Sunt sigura ca va amintiti (s-a intamplat aproximativ acum o luna) de lansarea cu totul si cu totul deosebita a unei carti. Evenimentul a fost mediatizat, asa ca ati auzit sigur despre intamplarea luarii cu asalt a Muzeului Bucurestiului de niste mascati din Trupele Speciale ale Politiei Comunitare. Nu era o arestare in direct, ci lansarea romanului „3 cu ghinion” de Simionescu. Scenariu reusit de lansare plina de suspans. Pistoale. Mafioti. Echipe de interventie. Adica atmosfera tipica de roman politist. Si care se potrivea si cu Crimescene Publishing, editura nascuta din colaborarea Tritonic cu Publicaţiile „Flacăra”, la care a aparut.

Imediat am stiut ca trebuie sa citesc acest roman de debut. Pentru ca iubesc genul politist. Intotdeauna mi-a placut sa citesc carti care sa imi puna mintea la contributie. Pentru ca o carte politista asta face: gandesti, vrei sa fii cu un pas inainte, sa anticipezi cursul actiunii. Si pentru ca tot timpul vrei sa stii cine moare sau cine este asasinul. Sau ce se intampla si cui. Si de ce.

Autorul, Emil-Mihai Simionescu, este un jurnalist nascut la Breaza in 1971 si care a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi in 1990. Noua ani de cariera i-a petrecut in televiziune (TVR si Prima TV) ca realizator sau producator al unor emisiuni de anchete si reportaje. Actualmente este reporter special la Click.

Faptul ca a lucrat in televiziune are o amprenta si in carte, prin personajele pitoreşti, foarte reale, pe care le recunoaştem, pentru ca le-am intalnit la televizor.

„Un invingator cu destin de Hopa-Mitica! Asta era nebunul de ziarist care-i intorsese spatele imediat ce-si pusese sub fund perna de carmaci al emisiunii «Rondul de noapte»” (p. 51)

Desi nu seamana chiar cu ceea ce este impamantenit a fi considerat carte politista, faptul ca nu o lasi din mana pana nu o termini de citit si ca te bucuri copilareste cand reusesti sa ghicesti ce va urma o face deosebita si interesanta.

Bineinteles ca povestii politiste i se alatura si o poveste de dragoste. Nici aceasta nu devine dulcegarie.

La toate se adauga un limbaj de strada, cu care, din pacate, urechile noastre sunt destul de obisnuite. Deci iarasi ceva real.

Asa ca, daca va plac cartile politiste, cititi „3 cu ghinion” de Simionescu.

Va asigur ca va fi o lectura deosebita.

Captivanta.

Carte de weekend sau de o seara linistita.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *