Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

3 aspecte de luat în considerare când vrei să îți extinzi business-ul în Elveția

De Silviu Dragomir, Founder si Managing Partner Eucom Business Language

Cunoscută, în general, pentru ciocolata excepțională, munții uimitori sau mâncarea delicioasă, Elveția ar trebui să fie pe lista oricărei organizații aflată în plină dezvoltare. Deși legile sunt mai stricte, această țară oferă numeroase oportunități pentru o evoluție constantă a companiilor care decid să facă acest pas. În cele ce urmează îți prezentăm 3 beneficii pe care o companie extinsă în Elveția le poate avea pe termen lung.

Silviu Dragomir, Founder si Managing Partner Eucom Business Language
Silviu Dragomir, Founder si Managing Partner Eucom Business Language

1. Cea mai inovativă țară din lume

Elveția este cunoscută ca fiind cea mai inovativă țară din lume în ultimii 10 ani. Mediul economic și social alert de astăzi determină foarte multe organizații să facă schimbări în permanență, însă nu toate schimbările sunt eficiente.

Comportamentul consumatorului, globalizarea pieței, dar și tehnologia sunt doar câțiva factori ai unei companii care pot determina ciclul de viață al acesteia în funcție de rezultatele avute. Conform unui material publicat în Ziarului Financiar, Elveția ocupă primul loc în topul celor mai inovatoare țări din lume încă din 2011.

Chiar dacă numărul de locuitori este mult mai mic în comparație cu alte țări europene, această țară a produs foarte multe corporații globale de top.

2. Una dintre țările cu cea mai înaltă calitate a vieții

Pe lângă posibilitatea de a te muta pentru o perioadă în această țară pentru a lucra îndeaproape cu ceilalți colegi, trebuie să știi că nivelul de trai în Elveția este ceea ce o recomandă ca fiind una dintre cele mai atractive țări din Europa.

În urma analizei Indicelui Progresului Social din 2020, această țară ocupă locul 6 în topul celor mai bogate țări din punct de vedere medical, economic, dar și al accesului la cunoștințe. Elveția înregistrează un scor de 91,42%, existând o diferență foarte mică între acesta și ocupanta locului întâi, Norvegia, care are un scor de 92,73%.

3. Diversitate la cel mai înalt nivel: 4 limbi naționale

Dat fiind faptul că aproximativ 25% din populația Elveției este reprezentată de emigranți, nu este de mirare că această țară oferă posibilitatea alegerii limbii străine atunci când comunici cu ceilalți colegi aflați în afara României. Diversitatea lingvistică în această țară este unul dintre lucrurile cele mai apreciate de către străini.

Astfel, limbile străine care se vorbesc în Elveția sunt limba germană, limba franceză, limba italiană și limba retoromană. Cea din urmă este o limbă străveche și este vorbită, conform site-ului american ripleybelieves.com, de mai puțin de 1% din populația țării.

În cazul în care te gândești să investești în dezvoltarea profesională a colegilor tăi, pentru a asigura o bună manageriere în afara țării, te poți baza pe o platformă de agile learning. Această platformă vine în ajutorul angajaților dintr-o organizație, oferind un program personalizat pentru aceștia. În funcție de limbile străine pe care vrei să le înveți, îți poți alege atât timpul, cât și locul de desfășurare a acestor studii.

Mai mult, există și calculatoare de costuri prin intermediul cărora poți vedea în timp real investiția pe care trebuie să o realizezi, în funcție de obiectivele pe care le ai pentru echipa ta.

Pentru o evoluție constantă a organizației, extinderea la nivel global este o șansă pe care nu trebuie să o ratezi. Pe lângă toate aceste beneficii, legislația elvețiană permite oricărei persoane, chiar și străinilor, să investească într-o companie, iar mediul de afaceri atractiv nu te prea lasă să stai pe gânduri într-un asemenea loc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *