metalshow

3.9 milioane de euro pentru schimbarea portului turistic Mangalia pana in 2011

Spaţii verzi, alei pentru promenadă, parcuri şi locuri de joacă, teren de mini-golf, parcări, platformă betonată pentru bărci, terase şi magazine. Este viitorul Portului Turistic Mangalia, aşa cum se prefigurează în schiţele Municipalităţii.

Zona portului turistic Mangalia va intra într-un program de reabilitare şi reamenjare peisagistică ce îl vor transforma într-un adevărat complex sportiv şi de petrecere a timpului liber. Investiţia se ridică la valoarea de 3.9 milioane de euro iar lucrările vor dura 19 luni.

Ultimii ani au fost unii de decădere pentru portul turistic din Mangalia. Parcările neamenajate, lipsa infrastructurii, a spaţiilor verzi şi a celor de distracţie i-au ţinut departe pe turişti şi chiar pe localnici.

Pentru reanimarea zonei şi transformarea ei într-un centru de atracţie turtistică, Primăria din Mangalia are pregătit un proiect pe care îşi propune să îl demareze la sfârşitul acestei veri. Durata de realizare a investiţiei va fi de 19 luni calendaristice, inclusiv pentru proiectare, organizarea licitaţiei şi, ulterior, execuţia propriu-zisa a lucrărilor.

“Suntem mândri că Mangalia e zona terminus pentru întrecerile pe mare din România. Dar era timpul ca iubitorii yachtingului să aibă un port modern, bine utilat şi cu toate facilităţile necesare pentru o bună desfăşurare a competiţiilor. În plus, este o investiţie care îi va atrage atât pe navigatori cât şi pe turişti. Iar asta înseamnă dezvoltare economică a oraşului.”, spune Mihai Claudiu Tusac, primarul Municipiului Mangalia.

Nu doar pasionaţii de sporturi nautice sunt ţinta proiectului. Toată zona portului va fi refacută din punct de vedere peisagistic. Se vor reamenaja spaţiile verzi, vor fi create locuri de joacă pentru copii, alei pentru promenadă, vor fi instalate sisteme de iluminat ambiental şi mobilier stradal. În plus, scările care fac legătura cu plaja Mangalia vor fi refăcute, iar amatorii de golf vor avea la dispoziţie un teren de minigolf.

Valoarea estimată a investiţiilor în acest proiect este de 3.9 milioane de euro, iar în viitor se intenţionează şi construirea unor spaţii administrative care să ghideze activităţile din port şi vizitatorii.

Sporturi nautice şi distracţii pentru toată lumea

Portul turistic din Mangalia a fost în ultimii ani punctul zero al competiţiilor de yachting. Cele mai importante regate de pe malul românesc al Mării Negre se organizează aici, iar mulţi dintre proprietarii din România îşi ţin bărcile în port din primăvară până toamna târziu. Condiţiile nu au fost însă niciodată prea grozave. De aceea, noul proiect prevede construcţia unei platforme betonate pentru ambarcaţiuni, o parcare cu 40 de locuri, încadrată cu borduri, pentru proprietarii de bărci, amenajarea unui sens giratoriu şi a unei zone de acces către platforma pentru bărci. De asemenea, se va asigura alimentarea continuă cu apă şi curent electric şi se va face un racord la sistemul de canalizare al oraşului.

Bucuresti, 01.07.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *