creative night talks

3.2

Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuţ Ungureanu
Editura Tritonic

Dacă vă plac povestirile SF, atunci trebuie să citiţi volumul 3.2. Acesta reuneşte câte două povestiri ale celor trei autori: Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuţ Ungureanu, povestiri care vă vor purta în lumi şi epoci diferite şi vă vor provoca să gândiţi în afara tiparelor.

Ca să vă ofer o mică idee cu privire la subiectele povestirilor incluse în volum, o să prezint, foarte pe scurt, pentru a nu răpi din plăcerea lecturii, câte o povestire a fiecărui autor.

3.2 povestiri SF

Prima povestire din volum, Vonu, ne invită în Corporaţia OYO – „o structură lipsită de ipocrizia administrativ-birocratică specifică guvernărilor”. Aceasta a apărut în locul României. Clone, spioni, vonu, Jimmy Hendrix şi mulţi alţii apar în povestire şi vă vor surprinde prin aventuri. Desigur, dincolo de complot şi acţiune, se regăsesc idei interesante şi dezbateri puse în discuţie cu atenţie de Sebastian A. Corn.

Glitcherine, de Michael Haulică, ne invită într-o anchetă poliţistă în care nimic nu e ceea ce pare (mai puţin persoana care investighează). Nu vă spun mai multe 😉

Prina povestire a lui Dănuţ Ungureanu are în centru nişte…. căpuşe. Dar nu orice fel de căpuşe. Dimpotrivă.

„Habar n-aveţi ce-i aia o căpuşă. Nici nu mă mir… (…)

Ştim încă foarte puţine despre o căpuşă. În general, ea străbate spaţiul sub forma unui norişor de plasmă, organizată pe mai multe niveluri. Există o memorie mimetică, cea care permite căpuşei să devină, în liniile inamice, un obiect concret, cu aparenţă inofensivă, cel mai banal obiect cu putinţă.” Ce se întâmplă mai departe şi de ce se numeşte povestirea Dragostea la căpuşe vă las pe voi să aflaţi.

Volumul include şi câte o scurtă prezentare a autorilor pentru a-i ajuta pe cei care nu sunt familiarizaţi cu cei trei să afle mai multe despre ei. Cu siguranţă însă, o dată începută prima povestire, nu veţi lăsa volum din mână până la ultima pagină, cuceriţi fiind de stilurile diferite, abordările inedite, problemele aduse în atenţie, lumile imaginate şi talentul autorilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *