free download 78 travel guides written by experts

3.1

Sebastian A. Corn, Michael Haulică, Dănuț Ungureanu
Editura Tritonic

Dacă vă place genul SF, atunci merită să citiți această carte. Și pe următoarea, întrucât a apărut deja și 3.2 😉

3.1. este un volum care adună trei povestiri SF scrise de trei autori foarte cunoscuți din România. Veţi regăsi idei diferite, stiluri diferite – astfel că nu vă veţi plictisi nicio clipă.

3.1

Sebastian A. Corn invită cititorii într-o lume postapocaliptică, acoperită de zăpezi. Oamenii par a avea vieţi simple, obişnuite, însă imediat apar detaliile care fac această lume specială. În primul rând, scribii, care pot fi trimişi în sângele pacientului pentru ca aceştia să furnizeze detalii importante vraciului.

Printre personajele principale se numără Bunăseara, liderul comunității, și Serbczak, vraciul. Povestea se complică pentru că Oona, fiica lui Bunăseara, a luat o boală misterioasă, neştiută nici măcar de vraci. Ce se întâmplă mai departe şi de ce povestirea se numeşte „Epideemia” (nu, nu este nicio greşeală), vă las pe voi să aflaţi.

Acţiunea din „Povestea lui Calistrat Hadâmbu” de Michael Haulică se petrece în mai multe dimensiuni temporale. Eroul principal ajunge în perioada domniei lui Constantin cel Mare, în timpul revoluţiei de la 1848 şi în încă o perioadă. Calistrat este mereu nedumerit și nu prea primește răspunsuri la întrebările sale. Cititorii vor încerca să afle ce se întâmplă și unde este odată cu personajul principal.

Dănuț Ungureanu îi poartă pe cititori din nou în viitor în „Anatomic Graffiti“ într-o vreme în care oamenii sunt manipulați de LOD. Avem un jaf care nu merge cum trebuie, un personaj care își pierde memoria și multe semne de întrebare. Și niscaiva umor – totul într-o povestire în care întâmplările sunt redate din patru perspective diferite.

După cum spuneam mai sus, volumul colectiv este o lectură plăcută. Cei cărora numele autorilor le sunt familiare au ocazia de a se relaxa citind trei povestiri interesante, iar cei care vor să îi descopere pe cei mai cunoscuți autori de SF din România au prilejul de a face acest lucru dintr- lovitură, cu un singur volum care, cu siguranță, le va deschide apetitul pentru a citi mai multe cărți scrise de fiecare autor în parte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *