free download 78 travel guides written by experts

23 de pasi de licitare si 11 competitori din 6 tari pentru Adrian Ghenie in licitatia Lavacow

din Romania

Licitația de primăvară Lavacow a adus în atenția publicului ocazia de a cumpăra o lucrare de Adrian Ghenie, artistul român al momentului în Occident. Este pentru prima oară când o operă a artistului este tranzacționată în licitație publică în România.

Rezultatul, o creștere de aproape 5 ori mai mult ca prețul de pornire, 22.000 euro, după 23 de pași de licitare și 11 competitori din 6 țări diferite, pentru o lucrare timpurie de dimensiuni medii, "Self-portrait with Laurels", dovedește globalizarea și efervescența pieței de artă.

Adrian Ghenie a fost prezent în licitație cu un autoportret, în tehnica uleiului, realizat în 2000 – 2001, "Self-portrait with Laurels", tema portretului fiind frecvent exploatată de către artist. Deși realizată la începutul carierei, acum mai bine de 10 ani, opera anticipează particularitatea artei lui Ghenie din prezent, care a devenit într-un timp record, la 37 de ani, revelația anului în licitațiile internaționale de artă contemporană din 2014, conform unui clasament realizat de platforma online artnet.com. Rezultatul de miercuri, 1 aprilie, a fost un semn îmbucurător pentru piața românească de artă contemporană și un motiv în plus de a considera această adjudecare o reușită care a spart gheața în licitațiile din România în ceea ce privește tranzacționarea operelor lui Ghenie sau ale altor artiști români foarte apreciați internațional, pentru care competiția se manifestă în principal în afara granițelor țării.

Licitația de primăvară Lavacow a propus iubitorilor de artă și alte opere ale celebrilor Salvador Dalí, Joan Miró, Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Simon Hantaï, alături de opere ale artiștilor contemporani Dan Perjovschi, Sorin Ilfoveanu, Harry Guttman, Valeriu Mladin. Pentru a consulta rezultatele, vă rugăm să accesați www.lavacow.com.

Bucuresti, 03.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *