Kinodiseea

23 de ani de stagiuni in aer liber pentru Teatrul Masca

Vineri, 1 mai, incepand cu ora 19.00, Teatrul Masca va deschide in Parcul Cismigiu cea de-a XXIII-a stagiune in aer liber.

„În anul 1992 lipsită de posibilitatea de a repeta, fără şansa de a putea susţine spectacole în faţa publicului pe care îl cucerise în cei doi ani de la înfiinţare, trupa teatrului ia hotărârea de a organiza, în semn de protest faţă de indiferenţa autorităţilor – Ministerul Culturii şi Primăria Capitalei, o stagiune în aer liber, de două săptămâni, în Piaţa Victoriei, vis-a-vis de Guvernul României. În presa vremii apar articole despre acest protest inedit, iar manifestările de simpatie oferite de publicul bucureştean vor rămîne în memoria celor care au dormit în stradă şi au jucat impecabil, zi de zi la ora 13.00, timp de 15 zile, spectacole în aer liber. Atunci am ales să jucăm în stradă si a fost o alegere care a marcat (atat de frumos!) destinul unui teatru care a ramas aproape de spectatorii sai in sala sau in spatii neconventionale!”, declara Mihai Malaimare, Directorul Teatrului Masca.

Reunite sub denumirea „Sub semnul ingerului”, statui vivante si grupuri statuare inedite vor incanta publicul bucurestean din parcurile Cismigiu, Sebastian sau Tei in perioada 1-3 mai. Personaje pline de surprize si povesti de demult vor da aleilor un farmec aparte si vor face dintr-o banala plimbare in parc o aventura.

Detalii si program pe www.masca.ro.

Accesul spectatorilor este liber.

Bucuresti, 28.04.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *