metalshow

21 de soferi de camion s-au calificat in finala internationala Drivers´ League

· Cei mai iscusiţi şoferi s-au făcut remarcaţi dintre 8.000 de participanţi
· Performanţe de top
· La finala din 11 septembrie 2010, organizată la fabrica Mercedes-Benz din Wörth, se va decide câştigătorul

Peste 8.000 de şoferi de camion din întreaga lume au participat între 1 şi 30 iunie 2010 în cea mai incitantă competiţie a anului dedicată lor. Comparativ cu anul precedent, de această dată, numărul participanţilor a fost mai mare cu 2.600. Stilul economic de condus a fost măsurat şi evaluat în fiecare zi de lucru cu ajutorul sistemului de analiză FleetBoard, care are în vedere consumul de combustibil şi uzura. Participanţi din 9 ţări şi-au demonstrat abilităţile de a conduce sigur şi economic. La nivel naţional au fost organizate competiţii în România, Germania, Elveţia, Olanda, Marea Britanie, Italia, Polonia, Republica Cehă şi Africa de Sud.

Competiţia pentru condusul economic este în concordanţă cu provocările existente în acest moment: companiile se confruntă din ce în ce mai des cu procese de eficientizare pentru a-şi asigura business-ul pe parcursul unor perioade lungi de timp. Aceste eforturi au dat roade în cadrul Drivers‘ League, după cum toţi participanţii şi-au demonstrat abilităţile de primă clasă în abordarea condiţiilor solicitante impuse de activităţile zilnice. Cei mai buni şoferi au obţinut note între 9.36 – 9.99 (pe o scală de la 1 la 10) pentru stilul de conducere. O foarte mare parte a atins scorurile fruntaşe; 1.600 de şoferi au obţinut note de 9.0 sau mai mari şi au dovedit abilităţi remarcabile, şi implicit au înregistrat cel mai redus consum de combustibil. O comparaţie a consumului de combustibil între luna iunie şi lunile precedente arată că motivaţia declanşată de competiţie a influenţat participanţii care au reuşit să reducă consumul cu un procent – care corespunde unei cantităţi aproximative de 400 de litri de motorină anual per camion.

În România, primele locuri au fost ocupate de şoferii de la 8TIM SA.

Cele mai bune rezultate din liga germană au fost obţinute de GP Günter Papenburg AG şi DOEGO Fruchthandel und Import eG.

În Africa de Sud, pe primele două locuri s-au clasat participanţi aparţinând Pty. (Ltd) şi Fast N Fresh Transport.

În Olanda, un şofer de la Smeets Beheer B.V. şi unul de la HSF Distri Holding B.V. s-au aflat pe podiumul câştigătorilor.

În Marea Britanie, doi şoferi de la Clarke International Ltd. au câştigat.

Competiţia italiană a fost câştigată de şoferi de la S.T.B. si LB Moving S.R.L.

În Elveţia şoferii de la Sieber Transport AG şi Dreier AG s-au clasat pe primele locuri.

În ierarhia cehă doi şoferi de la CTR group a.s. au câştigat.

Câştigătorii din Polonia au condus pentru Clinico Medical Sp. z o.o.

,,Drivers‘ League reprezintă an de an un prilej menit să ne acorde şansa de a demonstra că ne aflăm printre cei mai buni. Mai exact, în acest an, doi dintre şoferii nostri s-au calificat în finala europeană care se va desfăşura în septembrie. Suntem foarte mândri să avem astfel de oameni în echipa noastră, mai ales după ce anul trecut Constantin Scorupschi a ocupat locul doi în finala europeană. Compania noastră a fost prima din România care a optat pentru sistemul telematic FleetBoard. Încă de la început, am fost încântaţi de facilităţile sistemului care a constituit unul din argumentele importante pentru achiziţia de camioane Mercedes-Benz, iar în timp, sistemul FleetBoard şi-a dovedit contribuţia la eficientizarea flotei atât din punct de vedere operaţional cât şi din punct de vedere al costurilor,” a declarat Cornelia Ghegheşan, Managing Director 8TIM SA.

Companii din diferite segmente de transport au luat parte la Drivers‘ League, arătând că, fie în operaţiuni de transport pe distanţe lungi, de distribuţie sau de şantier, există un potenţial extraordinar pentru economisirea combustibilului printr-un stil optimizat de conducere. "Printr-o analiză riguroasă a datelor oferite de FleetBoard şi printr-o pregătire a şoferilor, aceştia din urmă pot exploata la maxim performanţele camioanelor lor, contribuind la un consum redus de combustibil şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Numărul record de înscrieri din 2010 vorbeşte de la sine," explică Markus Lipinski, General Manager al Daimler FleetBoard GmbH.

Câştigătorii ligilor naţionale aşteaptă acum cu nerăbdare marea finală live Drivers‘ League, ce va lua loc la uzina Mercedes-Benz din Wörth, în data de 11 septembrie 2010. Acesta este momentul în care testele privind conducerea economică, preventivă şi abilă vor stabili cine este marele câştigător. Evenimentul va fi urmat de ceremonia de decernare a premiilor.

Sponsorul principal al FleetBoard Drivers‘ League din acest an este Michelin. Printre ceilalţi parteneri se numără: Voith Turbo, UTA, Mercedes-Benz CharterWay, Mercedes-Benz Service, Mercedes-Benz Accessories GmbH, Fernfahrer şi firma de asigurări Allianz Versicherungs-AG. Aceştia îi sprijină pe cei mai buni şoferi cu premii atractive:

Primul clasat: Un loc în primele rânduri la Cursa de Camioane din Spania din parea UTA. UTA va trimite două persoane la Madrid pentru o săptămână. Pe lângă vizita în capitala plină de viaţă a Spaniei, câştigătorii vor putea participa şi la finala Campionatului European al Cursei de Camioane din 3 octombrie 2010. Premiul include transportul cu avionul şi cazarea cu mic-dejun, dar şi două bilete de intrare la pista de curse din Jarama.

Companiei angajatoare a şoferului câştigător îi vor fi oferite din partea Mercedes-Benz CharterWay trei luni de “circuit gratuit” cu un autotractor cu semiremorcă, dotat cu sistemul FleetBoard de management al autovehiculelor.

Locul al doilea: Bilete VIP la cursa finală DTM de la Hockenheimring, incluzând cazare de o noapte pentru două persoane.

Locul al treilea: Un set cadou Trucker Selection, oferit de Mercedes-Benz Accessories GmbH.

În plus, companiile plasate pe primele trei locuri vor primi un set de şase anvelope MICHELIN X® ENERGYTM SAVERGREEN XF şi XD din partea Michelin. Acestea sunt în mod special economice datorită rezistenţei lor scăzute la rulare şi randamentului ridicat de operare.

Şoferii clasaţi pe locurile 4-21 vor aprecia cu siguranţă pachetul de călătorie Allianz pentru şoferii de camion oferit de Allianz Versicherungs-AG.

Stuttgart / Bucuresti, 19.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *