metalshow

2011 va fi anul virtualizarii

Noutati din domeniul virtualizării au fost prezentate la Conferinţa de Tehnologie Agora

Joi, 10 martie 2011, a avut loc Conferinţa de Tehnologie Agora cu tema Virtualizare. Evenimentul a fost organizat de către Agora Group şi a avut loc la Hotelul Intercontinental din Bucureşti.

Prima expunere în cadrul conferinţei i-a aparţinut domnului George Lazăr, director IT la ATE Bank şi reprezentant la eveniment din partea CIO Council. Acesta a vorbit despre o serie de avantaje şi dezavantaje, dar şi despre mituri şi realităţi în ceea ce priveşte virtualizarea. Auditoriul a putut, astfel, afla că nu toate serverele şi nu toate aplicaţiile se pretează virtualizării.

In continuare, dl. Hans Lamprecht, Account Manager NetAPP, a declarat: „Virtualizarea serverelor este adoptată pe scară largă în întreaga industrie. Virtualizarea serverelor aduce noi cerinţe cu privire la infrastructura de stocare ce ar trebui să fie luate în considerare la începutul procesului de proiectare. NetApp asigură stocarea datelor şi soluţii de administrare care permit medii eficiente de virtualizare a serverelor şi care extind beneficiile virtualizării acestora.”

„Infrastructurile dinamice care folosesc virtualizarea permit economii foarte mari. De exemplu, costurile cu device-urile scad cu mai mult de 30%. De asemenea, ele nu necesită instalare locală şi sunt plug and play. Costurile cu energia se reduc şi ele, ajungându-se la un consum cu 60% mai mic şi la emisii de carbon reduse cu 80% faţă de mediul de lucru tradiţional”, a adăugat Daniel Tănase, Technology Sales Consultant, Fujitsu.

În cadrul prezentării sugestiv denumite “Patru elemente care îţi vor schimba percepţia asupra stocării şi virtualizării în Data Center”, Dan Popa, Busines Development Manager Data Center & Critical Infrastructure Divisions Star Storage, a susţinut cu cifre avantajele folosirii virtualizării. „Analizele recente, făcute cu ajutorul responsabililor cu atribuţii de CIO în cadrul companiilor din Fortune Top 500 spun toate aceleaşi lucruri: virtualizarea, în special soluţiile VMware, reprezintă cel mai bun mediu IT pentru companii în perioadele dificile”, a spus reprezentantul Star Storage.

Dragos Cărare, Senior Systems Consultant – Business Critical Systems HP, a precizat: „Centrul de date al viitorului va fi construit pe baza unei infrastructuri convergente. HP pune la dispoziţia clienţilor o infrastructură modulară comună, creată din sisteme anume construite, pentru a crea resurse adaptabile şi partajabile care pot fi combinate, divizate şi reorientate pentru a răspunde oricărei cereri de aplicaţii mai rapid şi mai eficient. Aceasta permite clienţilor nostri să satisfacă nevoile unui model bazat pe infrastructuri convergente şi servicii partajate, maximizând scalabilitatea, flexibilitatea şi partajarea resurselor.”

Un studiu de caz a fost prezentat de către Lucian Culianu, Coordonator infrastructură, PATRIA CREDIT FNI S.A.: „La Patria Credit, virtualizarea a dus la o mai bună utilizare a hardware-ului existent, la oprirea expansiunii necontrolate în datacenter, o mai mare flexibilitate în acoperirea cerinţelor de business, a condus la un pas important spre realizarea unei soluţii de disaster recovery eficiente şi la creşterea disponibilităţii unor servicii importante pentru business.”

In incheiere Radu Crahmaliuc, Regional Director România, Softline International, a susţinut faptul că: „2011 va fi anul virtualizării. Virtualizarea permite accesibilitate, flexibilitate, scalabilitate, interoperabilitate şi siguranţă. Softline Virtualization Center oferă servicii dezvoltate pe soluţii de virtualizare prin intermediul cărora puteţi beneficia de analiza curentă a infrastructurii, seminarii şi consultanţă pentru optimizarea platformei, soluţii complexe, suport tehnic, precum şi instruirea utilizatorilor şi specialiştilor în centrele autorizate de training pentru soluţii Microsoft, Citrix, VMware, Check Point etc”, iar Horia Constantinescu, Backup & Recovery Systems Division, EMC Corporation, a adăugat: „Mai mult de jumătate din serverele logice noi instalate în 2009 au fost maşini virtuale. Accelerarea pe drumul virtualizării înseamnă, printre altele, backup şi recovery mai bun, ceea ce se traduce prin valoare mai mare a business-ului. Adică prin costuri mai mici, management simplificat, operaţiuni îmbunătăţite, protecţia investiţiei şi riscuri reduse.”

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRwave, PRwave Directory, MediaLook, Smart FM, Agora News, IT Trends şi Digital Trends. Alţi parteneri: ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.

Bucuresti, 14.03.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *