Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

„20 Mici Bucatari”, incursiune in bucataria romaneasca

Duminică, 27 ianuarie, Food Revolution România, Curtea Veche Publishing și Casa Mărgărit vă așteaptă la un nou atelier de gătit din seria „20 Mici Bucătari”. Începând cu ora 10.30, la Casa Mărgărit (str. Mărgăritarelor, nr.7), spunem poveşti româneşti cu morală şi umor şi aflăm tainele sărăţelelor cu chimen. La atelier pot participa copii cu vârste între 3 și 10 ani, care vor lucra pe echipe.

Bucătarii vor face cunoștință cu Șori și Pisi, o pisicuță și un șoricel ce îi vor ajuta să intre în poveste și să pregătească gustarea mult-iubită: sărățele cu chimen. Dacă la atelierele de anul trecut cei mici au învățat să gătească bruschette cu mozzarella, costini cu ardei și brânză, cremă de zahăr ars și biscuiți din turtă dulce, anul acesta rețetele vor fi alese din bucătăria românească.

Participarea se face pe baza de înscriere la adresa intern@curteaveche.ro. Taxa de participare este de 35 lei/copil şi părinte și include un voucher cu 40% reducere la următoarele titluri de la Curtea Veche Publishing: „Gătește în 30 de minute cu Jamie”, „Jamie, ministrul hranei sănătoase”, „La masă cu Jamie”, „Să gătim cu Jamie”, „Carte Regală de bucate” de Principesa Margareta a României și „Rețete Vegane Fără Foc” de Ligia Pop. Atelierul durează aproximativ o oră.

Food Revolution România și partenerii săi își propun să ofere copiilor educație culinară prin cele două serii de ateliere desfășurate lunar „20 Mici Bucătari” și „Micii Bucătari”.

Mișcarea „Food Revolution” a fost inițiată de faimosul bucătar Jamie Oliver pentru a lupta cu obezitatea din şcolile americane, după succesul înregistrat în Marea Britanie prin „Ministry of Food”, cea mai amplă campanie naţională de încurajare a oamenilor să renunţe la mâncarea de tip fast food şi să se întoarcă la obiceiul sănătos de a găti. La baza acestor iniţiative stau reţetele extrem de accesibile din volumul „Jamie’s Ministry of Food” („Jamie, ministrul hranei sănătoase”, Curtea Veche Publishing, 2012) – tradus în Statele Unite ca „Jamie’s Food Revolution”, prin care Jamie Oliver vrea să demonstreze că „oricine poate învăţa să gătească în 24 de ore”.

Curtea Veche Publishing deține în exclusivitate drepturile de autor pentru publicarea volumelor lui Jamie Oliver în România și, până în prezent, a publicat nouă volume ale faimosului bucătar.

Pe 17 mai va avea loc „Food Revolution Day” un eveniment global organizat de Fundația Jamie Oliver menit să inspire și să educe oamenii pentru adoptarea unui stil de viață sănătos. Într-o singură zi, mii de participanți, printre care se află părinți, educatori, activiști, bucătari și simpli iubitori de mâncare, se vor înarma cu instrumentele și cunoștințele necesare pentru a face alegeri sănătoase în viață.

Bucuresti, 25.01.2013

{mosloadposition user9}
By Alina E. Popescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.