Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

20 de miliarde de ambalaje Tetra Pak cu certificare FSC™ au fost vandute in 2012

Creşterea de la 8,5 miliarde de ambalaje cu certificare FSC în 2010 la 20 de miliarde în 2012 demonstrează că tot mai multe mărci evidenţiază astfel angajamentul lor faţă de mediu.

Tetra Pak a anunțat că peste 20 de miliarde de pachete cu certificare Forest Stewardship Council™ (FSC) au fost vândute în întreaga lume în 2012, comparativ cu numai 8,5 miliarde de ambalaje Tetra Pak în 2010. Simbolul FSC certifică faptul că materialul folosit pentru ambalajul de carton provine din păduri administrate în mod responsabil și din alte surse controlate.

"Este în mod clar o mare realizare care contribuie la protejarea pădurilor și îmbunătățirea administrării acestora la nivel global", a declarat Håkan Wirtén, CEO al WWF Suedia. "WWF încurajează Tetra Pak și alte companii să mărească, în mod continuu, utilizarea de materiale și produse cu certificare FSC."
Primul ambalaj Tetra Pak cu certificare FSC a fost lansat de către Sainsbury’s în 2007, în Marea Britanie. În prezent, certificarea FSC este aplicată de retaileri și alte companii din 39 de țări, inclusiv China, Statele Unite ale Americii, Canada, America de Sud și în întreaga Europa.

"Pe măsură ce tot mai mulţi consumatori și comercianți solicită produse obţinute în mod responsabi din punct de vedere ecologic, mărcile care poartă certificarea FSC pot atesta că aceste produse sunt ambalate folosind materiale care îndeplinesc cele mai exigente standarde de management forestier responsabil", a declarat Charles Brand, Vicepreședinte Marketing and Product Management, Tetra Pak.

Printre țările care au demarat procesul de etichetare FSC se remarcă Argentina, care deține în prezent 1,8 miliarde de astfel de ambalaje Tetra Pak, reprezentând 70% din totalul ambalajelor Tetra Pak livrate în această țară. Statele Benelux dețin 1,2 miliarde de ambalaje Tetra Pak cu certificare FSC, reprezentând aproximativ 60% din totalul ambalajelor existente în aceste ţări.

"Consumatorii sunt din ce în ce mai atenți dacă produsele pe care le achiziționează sunt prietenoase cu mediul înconjurător. Ne-am stabilit obiective clare pentru a face ca ambalajele noastre să fie mai sustenabile. Certificarea FSC pentru cartonul folosit pentru ambalajele noastre este un pas important în această direcție. Suntem bucuroși să facem acest pas important împreună cu Tetra Pak", a declarat Taco Kingma, Manager Sustainable Business of Friesland Campina, Benelux.

Într-un studiu recent, realizat de Euromonitor pe 6600 de consumatori din 10 țări pentru Tetra Pak, aproximativ jumătate dintre aceștia au declarat că lipsa informațiilor referitoare la caracteristicile de mediu ale produselor alimentare le-a influenţat decizia de cumpărare. Tot jumătate dintre cei intervievaţi declară că simbolurile de pe ambalaj sunt utile în înțelegerea impactului pe care ambalajele de produse alimentare lichide îl au asupra mediului.

"Prin afișarea logo-ului de certificare FSC pe ambalajele sale, Tetra Pak contribuie la creșterea gradului de conștientizare a consumatorilor privind importanța pe care administrarea responsabilă a pădurilor o are în menţinerea celei mai bogate resurse a pământului, pădurea, cu un impact major pentru economie, societate și mediu", a declarat Marcelle Peuckert, Director Dezvoltare de Business, FSC.
Ambalajele Tetra Pak sunt dovada incontestabilă a respectului companiei faţă de mediu: aproximativ 75% din materialul folosit în ambalaj – cartonul – provine din surse regenerabile, iar după folosire, aceste ambalaje sunt 100% reciclabile. În plus, forma ambalajelor, compoziția și greutatea lor redusă, dar și eficientă în transport, depozitare și distribuție conduc la un impact global de mediu (emisii de CO2) mai redus, în comparație cu celelalte soluții de ambalare.

Bucuresti, 22.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *