free download 78 travel guides written by experts

20 de antreprenori romani au primit finantare nerambursabila de 40.000 lei pentru implementarea

planului de afaceri

Chiar și în plină criză economică, antreprenorii pot obține finanțări pentru afaceri. Au demonstrat-o 20 de întreprinzători români care au primit finanțare nerambursabilă prin proiectul POSDRU/92/3.1/S/61095, cu titlul “Dezvoltarea competențelor şi asistenţă în afaceri pentru întreprinzătorii în dificultate” pentru punerea în aplicare a planurilor de afaceri realizate în cadrul acestui proiect.

Dintre cele 200 de planuri de afaceri realizate de participanții la program, cele mai bune 20 dau fost selectate, pe baza unui concurs, pentru finanțări nerambursabile în valoare de 40.000 lei fiecare.

Pentru toate celelalte planuri viabile înscrise în concurs, programul oferă asistență în obținerea de finanțare prin împrumuturi bancare sau de la investitori privați.

Proiectul “Dezvoltarea competențelor şi asistenţă în afaceri pentru întreprinzătorii în dificultate” a vizat micii întreprinzători care s-au confruntat cu scăderea cifrei de afaceri cu peste 50% sau care au suspendat afacerea în ultimul an. Au fost targetați în special antreprenorii cu afaceri din domenii care nu necesită investiții inițiale mari, cu cerere continuă și sustenabilă în timp, cum ar fi servicii profesionale (IT, contabilitate, marketing direct, publicitate, proiectare/design, arhitectură, imobiliare, etc.), servicii în construcții, renovări și amenajări etc.

În urma unui studiu de piață în vederea identificării competențelor antreprenoriale și a factorilor care contribuie la succesul și la eșecul în afaceri, 200 de antreprenori au fost selectați pentru proiect. Aceștia au participat la cursuri practice de management financiar și antreprenorial, comunicare cu personalul și potențialii parteneri, analiza datelor, negociere, vânzări și marketing, precum și planificarea afacerii.

În urma cunoștințelor și experienței oferite de atelierele practice și studiile de caz din cadrul programului, participanții au elaborat planuri de afaceri pe care le-au predat spre evaluare unei comisii formate din antreprenori români de succes, cu vastă experiență teoretică și practică. În final, primele 20 de proiecte au primit asistență la implementare, iar celelalte asistență la finanțare.

Despre “Dezvoltarea competentelor şi asistenţă în afaceri pentru întreprinzătorii în dificultate”

"Dezvoltarea competențelor şi asistenţă în afaceri pentru întreprinzătorii în dificultate" este un proiect finanțat prin programul POSDRU și urmărește creșterea competențelor antreprenorilor români. Proiectul pornește de la nevoile reale ale acestora și ține cont de specificul mediului economic românesc actual.

"Dezvoltarea competențelor şi asistenţă în afaceri pentru întreprinzătorii în dificultate" nu este o școală teoretică, ci un ansamblu de studii de caz, de aplicații practice și ateliere de lucru care să dezvolte aptitudinile antreprenorilor la nivelul la care aceștia să devină competitivi în mediul românesc actual.

Bucuresti, 12.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *