free download 78 travel guides written by experts

20 de ani de administrare a spectrului radio in Romania

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii organizează conferinţa internaţională „Strategii pentru spectrul radio – necesitate, oportunitate, implicare”, eveniment strâns legat de sărbătorirea în acest an a 20 de ani de administrare a spectrului radio în România. Conferinţa, care se înscrie în tradiţia evenimentelor internaţionale anuale ale autorităţii, va avea loc joi, 12 mai 2011, la Radisson Blu Hotel Bucureşti începând cu ora 9.00.

În acest an, odată cu aniversarea a 20 de ani de spectru radio, România îşi propune elaborarea de strategii care să permită utilizarea eficientă a spectrului radio şi deschiderea de noi benzi pentru noile tehnologii BWA, oferind în acelaşi timp predictibilitate mediului economic.

Scopul conferinţei este acela de a crea un pol de discuţii pe această temă, în cadrul căruia invitaţii să îşi poată împărtăşi experienţele şi în urma cărora să fie identificate modelele de succes, care să impulsioneze dezvoltarea mai accentuată a industriei de profil.

Evenimentul va fi deschis de o sesiune de prezentări dintr-o perspectivă globală a temei din acest an şi va continua sub forma a trei mese rotunde având ca teme de discuţii Strategiile de spectru radio pentru serviciile BWA: global vs. specific, Strategiile de spectru radio pentru serviciile BWA: abordarea pieţei şi Licitaţiile pentru acordarea licenţelor pentru benzile de frecvente de 800/2600 MHz – o abordare regională.

Pe lista vorbitorilor invitaţi se află dl. François Rancy, Director ITU-R, dl. Gunnar Hökmark, Membru al Parlamentului European, Raportor pentru Programul de Politică în Domeniul Spectrului de Frecvenţe Radio, dl. Georg Serentschy, Vice-preşedinte al BEREC, precum şi înalţi reprezentanţi din partea autorităţilor de reglementare din Europa, membri marcanţi din conducerea grupurilor multinaţionale de telecomunicaţii cu activitate în regiune şi reprezentanţi ai unor firme de consultanţă de prestigiu din domeniu.

Mai multe detalii despre conferinţă pot fi accesate pe pagina de internet dedicată, aici.

Bucuresti, 15.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *