free download 78 travel guides written by experts

2 tineri constanteni cu dizabilitati angajati de un hipermarket

Vineri, 30 septembrie 2011, a avut loc conferința de presă a centrului regional S-E cu ocazia prezentării rezultatelor parțiale ale proiectului european „Reţea regională pentru Promovarea şi Aplicarea Conceptelor Economiei Sociale, în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi ”derulat de Patronatul Medicinei Integrative în perioada 2010 – 2013.

La eveniment, care s-a desfăşurat la sediul Centrului de Consiliere și Integrare pe Piața Muncii a persoanelor cu dizabilități, CONSIM, pentru regiunea S-E, cu sediul în Constanţa, au participat reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, reprezentanți ai instituţiilor de stat, persoane cu dizabilităţi şi jurnalişti. În cadrul conferinței au fost prezentate rezultatele obținute la finalul primului an de la lansarea proiectului şi activitățile și serviciile din cadrul centrului regional S-E, care se vor desfăşura în următorii doi ani.

În cadrul proiectului a fost înființată o rețea de centre regionale care deservește 13 județe din zona Centrală, Sud-Est și București-Ilfov, oferind servicii de consiliere psihologică, profesională și cursuri pentru 800 de persoane cu dizabilități.

“….. suntem fericiţi că 2 tineri cu handicap locomotor au fost angajaţi la un hipermarket constănţean . Rezultatul a fost posibil datorită colaborării dintre noi şi echipa de management a hipermarket-ului, La peste un an de la lansarea proiectului, rezultatele parțiale ale activităților noastre ne-au întrecut așteptările: mai ales prin aceasta veste a angajarii a 2 beneficiari.
Avem o rețea de parteneri care au înțeles importanța sprijinirii persoanelor cu dizabilități și am reușit să creăm 3 centre regionale dotate cu aparatură tehnică; în curând vor începe cursurile pe care le oferim gratuit tuturor celor interesați să învețe o specializare care să le creeze independență și stimă de sine, indiferent de dizabilitate. Sigur că ceea ce facem noi în cadrul celor 3 centre necesită eforturi importante, spirituale şi materiale dar ne considerăm pe deplin răsplătiți dacă beneficiarii serviciilor centrelor, prin ceea ce le punem la dispoziție, vor reuși să-și depășească limitele autoimpuse și marginalizarea generată adesea de societate. a declarat Liviu Mandler, președinte Patronatul Medicinei Integrative.

În primul an de activitate a proiectului, Patronatul Medicinei Integrative a desfășurat mai multe activități de susținere a persoanelor cu dizabilități:
· A încheiat parteneriate cu instituții românești și internaționale pentru sprijin în derularea proiectului (Institutul Postliceal „Phoenix”- România, Fundaţia „Bethania”- România, Reid Kerr College – Scoţia, Newham College of Further Education – Anglia);
· A creat o Rețea Națională de Suport cu peste 50 de membri (organizaţii non profit şi reprezentanți ai mediului de afaceri) care vor sprijini integrarea socioprofesională a persoanelor cu dizabilități;
· A înființat 3 centre regionale care și-au început activitatea în regiunea Bucureşti – Ilfov cu sediul la Bucureşti, regiunea Centru cu sediul la Braşov și regiunea Sud-Est cu sediul la Constanța;
· A susținut 5 evenimente și mese rotunde în București, Brașov și Constanța referitoare la schimburile de bune practici și problemele întâlnite în cursul activităților cu persoanele cu dizabilități;
· A pregătit 3 studii referitoare la persoanele cu dizabilități din România, Anglia, Scoția și la nivelul Uniunii Europene.

Proiectul european este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni și are ca obiectiv central integrarea socială și pe piața muncii a persoanelor cu dizabilităţi.

Despre Patronatul Medicinei Integrative
Patronatul Medicinei Integrative – PMI este o organizaţie nonguvernamentală, non-profit şi apolitică, ce reuneşte persoane fizice autorizate, cabinete medicale, clinici care prestează servicii medicale şi/sau terapeutice în cadrul organizaţiilor din care fac parte.

Organizaţia se ocupă de medicina alopată tradiţională, alături de medicina complementară (prestată de medici specialişti care utilizează toate terapiile demonstrate ca fiind sigure şi eficiente).

Preşedintele Patronatului Medicinei Integrative este Liviu Mandler.

Bucuresti, 06.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *