metalshow

2 noi servere de la Dell

Bazate pe procesoare AMD, noile produse reduc consumul de energie şi simplifică operaţiunile IT

Dell a lansat astăzi două noi servere PowerEdge™ dotate cu procesoare AMD OpteronTM, capabile să furnizeze performanţe per watt şi un raport calitate-preţ printre cele mai bune din industrie. În acelaşi timp, aceste lansări vin să reconfirme angajamentul Dell de a reduce complexitatea mediilor de server din organizaţiile client.

 

Dell PowerEdge 6950 este un server quad-socket destinat aplicaţiilor mari consumatoare de resurse (precum bazele de date), precum şi consolidării, virtualizării şi migrării de server (de la sistemele mai costisitoare de tip RISC). Bazat pe procesoare AMD Opteron, PowerEdge 6950 poate furniza performanţă de top, lăsând cu mult în urmă nivelurile de performanţă ale serverelor tradiţionale de tip quad-socket 1. În plus, noul produs consumă cu 20% mai puţină energie faţă de generaţiile anterioare de servere quad-socket din gama PowerEdge2.

Noul PowerEdge SC1435 este un server dual-socket compact, optimizat pentru reţelele de calcul de înaltă performanţă, pentru serverele web distribuite, ca şi pentru companiile mici şi mijlocii care au nevoie de un raport optim calitate-preţ şi de funcţii pentru reducerea consumului de energie. Bazat pe procesoare AMD Opteron, serverul PowerEdge SC1435 poate oferi creşteri de performanţă a sistemului de până la 128%3 şi creşteri ale performanţei per watt de până la 138%4.

„PowerEdge 6950 şi PowerEdge SC1435 vin să reconfirme angajamentul ferm al companiei Dell de a răspunde optim cerinţelor clienţilor şi de a se situa în  avangarda industriei în ceea ce priveşte performanţa per watt şi raportul performanţă-preţ”, a declarat Andy Rhodes, coordonatorul diviziei Servere, Dell, EMEA. „Aceste servere – împreună cu integrarea aplicaţiilor Dell OpenManageTM şi Oracle® în vederea implementării, gestionării şi monitorizării simplificate a aplicaţiilor Oracle – oferă soluţiile de care au nevoie clienţii noştri pentru a-şi simplifica operaţiunile IT.”

Marty Seyer, Senior Vice President, AMDTM Commercial Segment, a subliniat obiectivul comun al companiilor Dell şi AMD de a le oferi clienţilor, soluţii complete şi produse cu un nivel ridicat al performanţei per watt.

„AMD şi Dell au în comun dorinţa de a furniza soluţii inovatoare, aplicate la nivelul întregului sistem şi axate pe zonele de expertiză care pot aduce cele mai valoroase beneficii pentru client,” a declarat Seyer. „Prin combinarea produselor şi serviciilor de top oferite de Dell cu performanţele per watt ale procesoarelor AMD Opteron™ şi platforma deschisă de inovaţie creată în urma iniţiativei AMD Torrenza, clienţii  au la dispoziţie instrumentele cele mai potrivite pentru a face faţă nevoilor lor specifice de calcul, beneficiind, în acelaşi timp, de un cost total de deţinere mai mic.

Dell PowerEdge™ – noi standarde în materie de performanţă generală a sistemelor şi de performanţă per watt

Cele două produse vin în completarea serverelor Dell PowerEdge de generaţia a noua lansate deja anul acesta şi oferă cea mai largă serie de îmbunătăţiri la nivel de tehnologie şi design aduse până în prezent acestei game Dell, larg adoptată de către clienţi. Noile funcţii includ:

 • Ecran LCD programabil, inovator, care permite diagnosticarea vizuală a erorilor de server, rapid şi uşor
 • Hard disk-uri etichetate individual, pentru identificarea rapidă a tehnologiei, a capacităţii şi a vitezei
 • Codare cromatică şi cablare standardizată, care facilitează gestionarea şi mentenanţa noilor sau viitoarelor generaţii de servere PowerEdge
 • Design „deschidere uşoară”, pentru acces mai simplu la componentele serverului (fără utilizarea de instrumente pentru deschiderea carcasei)
 • ImageWatch, un serviciu Dell care le permite clienţilor să gestioneze proactiv numărul de schimbări aduse imaginilor de sistem. Serviciul ImageWatch este disponibil sub forma unor calupuri  regulate şi complete de informaţie, care reduc şi mai mult numărul de schimbări ale imaginii de sistem pe care trebuie să le gestioneze clientul.
 • Hard disk-uri SAS (Serial Attached SCSI), pentru transfer de date mai rapid şi mai fiabil şi pentru reducerea căldurii degajate
 • TCP/IP Offload Engine: reduce  încărcarea procesorului gazdă, ducând la îmbunătăţirea performanţei sistemului
 • Tehnologie avansată de virtualizare, pentru îmbunătăţirea performanţei, a gestionării şi a experienţei de utilizare în mediile de lucru virtualizate, precum VMware ESX, Microsoft Virtual Server sau XenInterconectare prin PCI-Express I/O (Ethernet, RAID, InfiniBand şi Fibre Channel), ceea ce permite protejarea investiţiei IT existente

Gestionare simplificată a reţelei
Integrarea Dell OpenManage™ cu Oracle Enterprise Manager a fost realizată în vederea furnizării unei soluţii inovatoare şi simplificate de gestionare a infrastructurii pentru aplicaţiile Oracle. Integrarea acestor instrumente bazate pe standarde le permite clienţilor să gestioneze nativ serverele Dell PowerEdge, prin intermediul unei singure console, deja familiară administratorilor de baze de date Oracle.

Continuându-şi politica de a integra familia de produse Dell OpenManage cu soluţii partener, Dell le oferă clienţilor săi capabilităţi îmbunătăţite de gestionare, bazate pe standarde. Aceste capabilităţi permit protejarea investiţiei IT existente, precum şi identificarea şi izolarea rapidă a problemelor de sistem, sporind, în acelaşi timp, disponibilitatea dintre aplicaţii şi hardware şi reducând necesităţile de training şi instrumente IT.

Pachetul care integrează Dell OpenManage cu Oracle Enterprise Manager include suport pentru serverele Dell PowerEdge pe întreaga durată a ciclului de viaţă al acestora, prin intermediul unor funcţii precum:

 • Descoperirea sistemului, raportarea situaţiei acestuia şi configurarea lui
 • Gestionarea stării de funcţionare a hardware-ului de server
 • Notificări trans-platformă pentru evenimentele de sistem
 • Implementarea flexibilă a politicii IT stabilite (în funcţie de necesităţile apărute)

Dell Platinium Plus oferă soluţii complete pentru companii, precum şi un uptime optimizat

Clienţii care achiziţionează noile servere Dell PowerEdge pot beneficia, de asemenea, de cel mai avansat pachet de suport Dell destinat clienţiilor companii – Platinum Plus. Platinum Plus oferă servicii fiabile, la un nivel de calitate consecvent la nivel global.

Bucuresti, 25.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *