cleaning show 2021

2.000 de elevi participa la concursul .campion

Competitia este o adevarata pepiniera pentru pregatirea viitorilor castigatori ai olimpiadelor nationale si internationale

Pasiunea pentru informatica i-a determinat pe 2.000 de elevi sa se inscrie si sa participe voluntar la .campion 2009 – un program intensiv de pregatire in informatica. Dupa cele 12 runde in care au alternat etapele de pregatire cu concursurile online, au fost desemnati finalistii .campion 2009, care s-au intalnit recent la Bran pentru ultima runda a competitiei.

Deoarece anul acesta multi elevi au acumulat punctaje foarte mari, organizatorii i-au invitat in finala pe toti cei care au obtinut peste 1.000 de puncte. Elevii de la grupa mica (elevi de gimnaziu si din clasa a IX-a) au dat dovada de multa perseverenta si o foarte buna pregatire, de aceea numarul de finalisti a depasit estimarile initiale.

Proiectul .Campion desfasurat sub auspiciile Centrului de Excelenta SIVECO –  initiat de SIVECO Romania in colaborare cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, este un program de pregatire de performanta in informatica, sustinut de profesori de prestigiu.

Competitia  finantata de SIVECO Romania a fost initiata si este coordonata de Emanuela Cerchez si Marinel Serban, profesori la Liceul de Informatica “Grigore Moisil” Iasi. Din echipa .Campion 2009 fac parte si profesori din intreaga tara care propun probleme cu un inalt grad de dificultate pentru rundele de concurs, dar si studenti, fosti laureati ai concursului sau al olimpiadelor internationale care ii sprijina pe elevi in pregatirea continua pentru obtinerea de performante.

Ca in fiecare an, echipa de organizatori a beneficiat si de sprijinul castigatorilor editiilor anterioare ale concursului .campion, premianti ai Olimpiadelor Nationale si Internationale, in prezent studenti la universitati de prestigiu din tara si din strainatate.

“Daruirea acestor tineri, perseverenta si seriozitatea de care au dat dovada pe parcursul a 6 luni de pregatire intensa sunt de admirat.  Ma bucur sa remarc ca peste 80% dintre finalisti considera ca .campion ii ajuta mult si chiar foarte mult in acumularea de cunostinte IT si pregatirea pentru alte competitii sau examene nationale si internationale si sunt sigura ca in urmatorii ani vor aduce multe premii Romaniei”, a declarat Emanuela Cerchez, coordonatorul competitiei .campion.

Marele Premiu .campion 2009 a revenit elevului care a obtinut cel mai mare punctaj in cadrul rundei finale, acesta fiind Radu Zernoveanu de la Liceul International de Informatica, Bucuresti, ce a concurat la grupa mica.

Pe prima treapta a podiumului au urcat:
Radu Zernoveanu – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mica; Ioana Pandele – Colegiul National "Mihai Viteazul", Bucuresti, grupa mijlocie; Cosmin Gheorghe – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mare.

Premiul doi a revenit elevilor:
Vlad Gavrila – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mica Serban Andrei Stan – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mica Andrei Purice – Colegiul National "I. L. Caragiale", Ploiesti, grupa mica Adrian Budau – Liceul Gheorghe Vranceanu Bacau, Bacau, grupa mica Andrei Poenaru – Colegiul National de Informatica Tudor Vianu, Bucuresti, grupa mijlocie Bogdan Tataroiu  – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mare.

Ocupantii locului trei au fost:
Radu Stefan Voroneanu – Colegiul National Mihai Viteazul, Ploiesti, grupa mica Andrei Ciocan – Liceul Teoretic Spiru Haret”, Tecuci, grupa mijlocie Marius-Ioan Dragus – Liceul International de Informatica, Bucuresti, grupa mare.

Competitia .campion este o adevarata pepiniera pentru pregatirea viitorilor castigatori ai olimpiadelor nationale si internationale. Finalistii din acest an au obtinut cel putin un premiu la una dintre urmatoarele competitii prestigioase: olimpiada internationala de informatica, balcaniada de informatica, olimpiada nationala de informatica, alte concursuri nationale de profil.

“Ii felicit pe finalistii .campion 2009, multi dintre ei deja veterani ai competitiei, pentru rezultatele remarcabile pe care le-au obtinut. Ma bucur sa constat ca acest concurs a devenit deja o traditie. Tinerii care revin an de an la .campion dar si numarul mare de participanti de la grupa mica, imi intaresc convingerea ca viitorul informaticii romanesti este asigurat“, a declarat Radu Jugureanu, directorul departamentului AeL Educational Content, din cadrul SIVECO Romania.

Despre .campion
Concursul .campion urmareste reunirea tinerilor care prin ideile lor inovatoare contribuie creativ la dezvoltarea pietei de software. Elevii se inscriu voluntar in acest program, fiind incurajati sa-si dezvolte gândirea algoritmica, abilitatile de programare si spiritul competitiv.
Rundele de pregatire alterneaza cu rundele de concurs si se desfasoara online pe site-ul //campion.edu.ro.

Bucuresti, 05.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *