free download 78 travel guides written by experts

191,6 milioane $ – veniturile Check Point in Q1

Check Point® Software Technologies Ltd., liderul mondial în securitate internet, a anunţat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului fiscal 2008, încheiat la 31 martie.

"Acest trimestru a reprezentat un alt pas important pentru Check Point deoarece rezultatele noastre financiare au continuat să reflecte succesul punerii în practică a strategiei. În timpul trimestrului, am înregistrat o creştere de 17% în ceea ce priveşte veniturile din produse şi licenţe în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut", a declarat Gil Shwed, preşedinte şi CEO Check Point. "Am obţinut un flux de cash puternic din operaţiuni de 142,9 milioane $ în timpul trimestrului, reprezentând o creştere de 30% faţă de anul anterior", a completat dl.Shwed. Principalele rezultate financiare pentru Q1 2008:

    * Veniturile totale: 191,6 milioane $, cu o creştere de 17% în comparaţie cu primul trimestru al anului 2007. Veniturile din produse şi licenţe au fost de 77,4 milioane $, cu o creştere de 17% faţă de primul trimestru al anului 2007.
    * Venitul net GAAP: 78,3 milioane $, cu o creştere de 67% în comparaţie cu primul trimestru al anului 2007. Venitul net în primul trimestru al anului fiscal 2008 include costuri legate de achiziţie în valoare 10,3 milioane $ şi costuri de compensare pe bază de acţiuni de 9,1 milioane $.
  * Venitul net – Non-GAAP: 93,4 milioane $, cu o creştere de 19% în comparaţie cu primul trimestru al anului .
    * Câştigurile per acţiune diluată – GAAP: 0,36 $, cu o creştere de 71% în comparaţie cu  primul trimestru al anului fiscal 2007. Câştigurile per acţiune diluată – GAAP pentru primul trimestru al anului fiscal 2008 includ costurile de compensare pe bază de acţiuni de 0,04 $ şi costuri legate de achiziţie de 0,05 $.
    * Câştigurile per acţiune diluată – Non-GAAP: 0,43 $, cu o creştere de 23% în comparaţie cu primul trimestru al anului fiscal 2007. Câştigurile Non-GAAP per acţiune diluată exclud costurile de compensare pe bază de acţiuni şi costuri legate de achiziţia R&D şi de alte achiziţii.
    * Veniturile întârziate: La 31 martie 2008, am avut venituri întârziate de 278,4 milioane $, care reprezintă o creştere secvenţială de 4,7 milioane $ în comparaţie cu veniturile întârziate de la 31 decembrie 2007 şi o creştere cu 40 milioane $ în comparaţie cu veniturile diluate de la 31 martie 2007.
    * Fluxul de Cash: Fluxul de cash din operaţiuni a fost 142,9 milioane $, cu o creştere de 30% în comparaţie cu primul trimestru al anului fiscal 2007. Am avut 1,3 miliarde $ cash şi investiţii la 31 martie 2008.
    * Programul de răscumpărare al acţiunilor: Pe parcursul primului trimestru al anului fiscal 2008, Check Point a răscumpărat 3,4 milioane acţiuni la un cost total de 73 milioane $. În martie, am anunţat extinderea programului de răscumpărare al acţiunilor cu 400 milioane $.

Check Point a început anul prin lansarea strategiei Total Security™, concepută pentru a deveni vendorul de securitate ales de companiile din întreaga lume. Strategia noastră reflectă necesităţile de securitate ale clienţilor noştri prin concentrarea asupra oferirii celui mai înalt nivel de securitate, în timp ce reduce complexitatea instalării şi simplifică managementul infrastructurii de securitate a clienţilor noştri.

Principalele părţi ale soluţiei de securitate totală de la Check Point includ:

    * Linie unificată a gateway-urilor de securitate, oferind clienţilor o gamă largă de opţiuni de instalare care să se potrivească unei locaţii de orice mărime a clientului. Le oferim clienţilor posibilitatea de a alege soluţiile software care pot fi instalate pe platforme open sau ca soluţii integrate de la unul dintre partenerii noştri de dispozitiv. Clienţii noştri pot achiziţiona, de asemenea, soluţii integrate în întregime de la Check Point sub forma dispozitivelor UTM-1™ sau a noii linii de dispozitive high-end Power-1™. Toate soluţiile noastre de securitate gateway folosesc aceeaşi arhitectură de securitate.
    * Un singur agent pentru securitatea punctului de lucru creat pentru a maximiza securitatea şi pentru a reduce complexitatea instalării şi controlului soluţiilor pentru punctul de lucru.
    * O singură consolă pentru managementul securităţii, astfel clienţii noştri pot controla efectiv şi eficient instalările de securitate din întreprindere.

De la începutul anului 2008 am făcut noi lansări de produse de securitate şi am extins linia de produse curentă, subliniind intenţia noastră de a fi vendorul de securitate ales de către corporaţii:

    * În februarie, am lansat singurul agent de securitate pentru punctul de lucru din industrie, care combină firewall-ul pentru punctul de lucru, anti-virus/anti-spyware, acces de la distanţă VPN şi securitatea datelor în cea mai bună suită creată pentru a reduce complexitatea instalării şi managementului, în timp ce sporeşte securitatea la punctul de lucru.
    * În curând, vom lansa noua linie de dispozitive Check Point high-end Power-1 care oferă securitate Check Point cu performanţă de până la 14Gbps.
    * În plus, am anunţat extinderea liniei de dispozitive UTM-1 Total Security™ cu noi modele. Soluţiile UTM-1 oferă un set integrat de dispozitive de securitate pentru clienţi, inclusiv cea mai buna tehnologie de firewall de la Check Point, acees de la distanţă şi capabilităţi site-to-site VPN, gateway anti-virus, capabilităţi de prevenire a accesului neautorizat, filtrare web, securitate şi anti-spam pentru e-mail.

"Suntem foarte încântaţi de performanţa companiei per ansamblu din acest trimestru şi credem că succesul este rezultatul concentrării noastre permanente de a oferi produse de securitate eficiente şi eficace care răspund tuturor necesităţilor de securitate ale clienţilor noştri din întreaga lume", a mai spus dl.Shwed.

Bucuresti, 21.04.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *