free download 78 travel guides written by experts

17 propuneri de Master in Educatie au intrat in competitia colegiala

“Professoria – Profesori mai buni pentru copiii nostri”

In cadrul competitiei colegiale Professoria, proiect lansat de Fundatia Dinu Patriciu si Fundatia CODECS pentru Leadership, 13 universitati au inscris 17 propuneri de programe inovative de Master in Educatie. Printre universitatile inscrise in competitie se numara Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Babes Bolyai din Cluj, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Ovidius din Constanta si Universitatea de Vest din Timisoara.

In urma jurizarii vor fi selectionate 3 facultati care vor primi cate un grant in valoare de 30.000 Euro fiecare pentru implementarea programelor incepand cu octombrie 2010. Studentii care isi doresc sa urmeze o cariera didactica vor avea astfel oportunitatea de a se inscrie la cursuri post-universitare de specialitate. Acest program promoveaza in fapt alinierea sistemului de invatamant actual la coordonatele celor europene in ceea ce priveste formarea initiala a cadrelor didactice.

“In centrul oricarei schimbari a sistemului educational trebuie sa se afle profesorii. De pregatirea si profesionalismul acestora depinde calitatea educatiei oferite copiilor nostri. Este important ca, pe langa cunoasterea foarte buna a domeniului predat, viitorii profesori sa-si insuseasca notiuni legate de psihologia dezvoltarii, folosirea tehnologiei in practica predarii, educatia nonformala, psihopedagogia copiilor si adolescentilor, elemente esentiale in profesionalizarea reala a oamenilor de la catedra. Numarul inscrierilor in programul Professoria a depasit cu mult asteptarile, dovada a faptului ca sistemul educational romanesc este pregatit pentru schimbare. Programul a fost primit excelent in randul lumii academice” spune Tincuta Baltag, Director General al Fundatiei Dinu Patriciu.

"Convingerea mea profunda este ca transformarea Scolii ca sistem in Romania este proiectul public cel mai important al acestei tari in urmatorii 10-20 de ani, iar Professoria este un proiect in perfecta rezonanta cu aceasta viziune. Sunt foarte bucuros – si deosebit de onorat, deopotriva – sa constat raspunsul consistent al comunitatii universitare la invitatia de a participa in aceasta competitie colegiala, materializat intr-un numar mare de aplicatii trimise spre jurizare. M-as bucura ca toate programele masterale propuse sa inceapa din anul academic 2010-2011 — multa lume le asteapta ca pe painea calda!", spune Marian Stas, Presedinte Fundatia CODECS pentru Leadership.

Rezultatele jurizarii se vor face publice pe data de 17 februarie, in cadrul unei conferinte de presa. Universitatile selectionate de catre reprezentantii juriului vor primi prima transa a finantarii in valoare de 10.000 Eur pentru fiecare institutie, in vederea pregatirii documentatiei pentru acreditarea programului de master de catre ARACIS, restul finantarii urmand a fi acordat in luna octombrie 2010.

Din componenta juriului fac parte peste 30 de personalitati ale societatii romanesti care sunt implicate in sistemul educational, cat si reprezentanti ai mediului academic la nivel international.

Echipa care a dezvoltat proiectul “Professoria – Profesori mai buni pentru copiii nostri”.  este compusa din: Dr. Simona Velea – Cercetator Stiintific Institutul de Stiinte ale Educatiei, Marian Stas – Presedinte Fundatia Codecs pentru Leadership, Dr. Lucian Ciolan – Conferentiar, Catedra de Pedagogie, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si Tincuta Baltag – Director General Fundatia Dinu Patriciu.

Pentru mai multe detalii despre Professoria accesati www.professoria.ro

Bucuresti, 03.02.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *