free download 78 travel guides written by experts

15 autobuze noi la Brasov care respecta normele privind accesul persoanelor cu dizabilitati

Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov va cumpăra 15 autobuze noi care respectă normele privind accesul persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, pentru a asigura condiţii civilizate de transport persoanelor cu dizabilităţi şi a celor care sunt însoţitori ai copiilor în cărucior, autobuzele sunt dotate cu o rampă mecanică pentru accesul cărucioarelor. În plus, mai sunt dotate cu trei uşi duble, instalaţie de aer condiţionat, sistem de încălzire suplimentar şi sistem electronic de informare.

Este un demers care ar trebui urmat de toate regiile de transport care achiziţionează mijloace de transport în comun, mai ales că România s-a angajat prin calitatea sa de membru al Uniunii Europene să respecte normele privind accesul persoanelor cu dizabilităţi la transportul în comun.

Singura achiziţie a unor autovehicule care permit accesul persoanelor cu dizabilităţi nu este însă suficientă fără o cultură adecvată a conducătorilor auto. Intervine din nou rolul regiilor de transport să-şi controleze şi verifice conducătorii auto dacă respectă drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi dacă le oferă acestora posibilitatea de a avea acces la transportul în comun.

Bucuresti, 13.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *