free download 78 travel guides written by experts

146 de ani de la infiintarea Academiei Romane

Mâine, ora 17.15, la TVR Cultural

TVR Cultural difuzează vineri, 13 aprilie, de la ora 17.15, în cadrul seriei „Academia Română – prezentul continuu”, un reportaj realizat cu prilejul aniversării a 146 de ani de la înfiinţarea Academiei Române.

Reportajul realizatoarei Daniela Mitache surprinde atât momente din cadrul evenimentului care a avut loc în data de 4 aprilie în Aula Academiei Române, cât şi interviuri cu personalităţi marcante ale culturii române şi momente de arhivă care ilustrează istoria Academiei Române. Aniversarea a fost marcată şi de lansarea a două volume din seria „Tezaurul Academiei Române”.

Telespectatorii vor putea urmări fragmente din discursul susţinut de primul-ministru Mihai-Răzvan Ungureanu şi interviuri oferite de câteva dintre personalităţile care au participat la eveniment: acad. Ionel Haiduc (Preşedintele Academiei Române), acad. Dan Berindei (vicepreşedinte al Academiei Române), acad. Ion Păun Otiman (Secretar General al Academiei Române), acad. Răzvan Theodorescu şi acad. Constantin Bălăceanu-Stolnici.

Dorel Vişan a oferit un moment artistic special în cadrul festivităţii, recitând un fragment din piesa „Luca Arbore” de Mihai Eminescu. Actorul vorbeşte în cadrul reportajului despre rolul Academiei Române în viaţa de zi cu zi.

Bucuresti, 12.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *