tech week
Shadow

141 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși

Duminică, 19 februarie 2017, cu ocazia împlinirii a 141 de ani de la nașterea sculptorului CONSTANTIN BRANCUȘI, Teatrul Odeon are plăcerea de a vă anunța programarea spectacolului BRÂNCUȘI ÎMPOTRIVA STATELOR UNITE, de la ora 19.30, la sala Studio

Text și Regie Éric Vigner
Traducere George Banu
​Asistent regie Vlad Chiriţă
Decor și costume Constantin Ciubotariu ​
Light design Kelig le Bars ​
Sound design John Kaced
Cu: Mugur Arvunescu, Richard Bovnoczki, Mircea N. Creţu, Marius Damian, Elvira Deatcu, Laurenţiu Lazăr, Relu Poalelungi, Virginia Rogin, Oana Ștefănescu, Carmen Tănase


O producție Teatrul Odeon și Compania Suzanne M (Franța) realizată cu sprijinul Ministerului Culturii din Franța, Institutul Francez, Region Bretagne, Ambasada Franței în România.
Regizorul francez Éric Vigner a recreat spectacolul realizat inițial în 1996, pentru cea de-a 50-a ediție a Festivalului de Teatru de la Avignon, pe baza documentelor celebrului proces intentat de Constantin Brâncuși în 1927, indignat că o serie din sculpturile sale, printre care și Pasărea în spaţiu, au fost încadrate de vameșii americani în categoria „ustensile de bucătărie și echipament spitalicesc”.

Spectacolul va fi urmat de discuții cu publicul, moderate de criticul de teatru George Banu. Traducătorul piesei și realizatorul cărții-program Brâncuși împotriva Statelor Unite, publicată la Curtea Veche Publishing, va fi disponibil și pentru o sesiune de autografe.

Veți avea totodată ocazia să vizionați, în foaierul Sălii Studio, filmul documentar Brâncuși – Mari Români Campanie TVR, realizator Cornel Mihalache, cu participarea lui Dan C. Mihăilescu.

Prețul biletelor: 21,20 lei și 12,72 lei

Durata spectacolului: 1h 50 min

Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published.