free download 78 travel guides written by experts

125 de ani de AGERPRES sarbatoriti la Palatul Elisabeta

Agenția Națională de Presă AGERPRES, prima agenție de presă din România, împlineşte anul acesta 125 de ani de la înființare. Cu această ocazie, Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au invitat toată echipa AGERPRES, luni, 29 septembrie 2014, începând cu ora 17:00, la Palatul Elisabeta, la Seara Palatului Elisabeta dedicată AGERPRES. Alături de Agenție au fost invitați și reprezentanți ai Comisiilor pentru cultură din Parlamentul României, corespondenți ai agențiilor de presă din străinătate, precum și alți apropiați.

Istoria Agenției Naționale de Presă începe la 27 martie 1889, când ministrul de externe, P. P. Carp, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României. Aceasta şi-a început activitatea practic o lună mai târziu, la 11 aprilie, când a expediat la Viena "prima telegramă", în esenţă prima ştire de presă. De la telegrama de atunci până la ştirile multimedia de acum, AGERPRES a transmis timp de 125 de ani cele mai importante informaţii în România şi în afara ţării.

Aniversarea AGERPRES a fost marcată, până acum, prin decorarea Agenţiei de către Casa Regală a României cu distincţia "Nihil Sine Deo" în cadrul unei ceremonii desfășurate la Castelul Peleș, prin organizarea unei expoziţii de fotografie despre România, în Londra, la sediul agenţiei de presă Reuters, alături de partenerii de la Reuters, și cu sprijinul Ambasadei României in Regatul Unit, precum şi printr-un eveniment de mare amploare care a reunit în România directori a peste 25 de agenţii de presă din întreaga lume, întâlnire ce a favorizat atât dezvoltarea legăturilor AGERPRES cu partenerii externi, cât și promovarea României ca destinație pentru investiții și turism.

Bucuresti, 28.09.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *