metalshow

11.000 de metri patrati pentru vacante si dotari hoteliere

La ROMEXPO incep Targul de Turism al Romaniei si Romhotel

Pe 13 noiembrie la ROMEXPO incep doua dintre cele mai asteptate evenimente ale toamnei: Targul de Turism al Romaniei si ROMHOTEL – Expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante.

Oferte din toata lumea la preturi accesibile

Timp de patru zile, vizitatorii vor regasi la Targul de Turism al Romaniei o impresionanta varietate de oferte de vacanta. Fie ca sunt in cautarea destinatiilor perfecte pentru sarbatorile acestui sfarsit de an sau deja isi planuiesc concediile din vara anului viitor, cei care trec pragul Targului de Turism al Romaniei vor avea de unde alege.

Peste 200 de companii din Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Indonezia Israel, Italia, Moldova, Palestina (participare in premiera la Targul de Turism al Romaniei), Romania, Federatia Rusia, Turcia si Ungaria vin cu reduceri tentante si destinatii dintre cele mai diverse pe o suprafata de peste 7.600 mp.

Astfel, pentru sfarsitul acestui an se anunta vacante la schi in Bulgaria – Bansko pornind de la 282 euro/persoana pentru 7 nopti cu demipensiune si transport cu autocarul. Pentru aceeasi perioada, in Austria, doritorii vor plati de la 44 euro/persoana pe noapte, iar pentru Italia preturile incep de la 35 euro/persoana pe noapte.

Pentru familii sunt prezentate circuite in Europa si Asia: Irlanda – de la 1790 euro/persoana pentru 7 nopti cu zbor inclus, Israel & Iordania – 1560 euro / persoana pentru 9 nopti cu zbor inclus sau China la 1450 euro/persoana pentru 7 nopti cu zbor inclus

In plus, pentru cei mai aventurieri, operatorii turistici au pregatit expeditii montane condimentate cu activitati extreme gen: rafting, salt cu parapanta, escalada, iar pentru cei care cauta vacante de lux sunt oferite plimbari cu Orient Expres-ul sau destinatii exotice precum Maldive si Indonezia.

Chiar daca prioritare sunt sarbatorile de sfarsit de an, operatorii turistici vin la Targul de Turism al Romaniei cu oferte pentru vacantele din vara anului viitor. Iar cei care le achizitioneaza beneficiaza de reduceri early-bird de pana la 40% pentru destinatii cum ar fi: Grecia, litoralul romanesc, Bulgaria si Spania.

In premiera, in cadrul Targului de Turism al Romaniei va fi lansat programul “Weekend in Bucuresti” prin intermediul caruia reprezentantii Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc isi propun sa indemne romanii sa redescopere Capitala tarii.

Traditii si obiceiuri

Fiind un eveniment al diversitatii si distractiei, editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei isi intampina si de aceasta data vizitatorii cu momente inedite.

Astfel, in perioada 13 – 15 octombrie, la standul Asociatiei Litoral – Delta Dunarii vor avea loc show-urile de promovare a statiunii Mamaia, ce au fost recente prezentate la Londra.

Pentru cei care isi doresc sa descopere sau sa redescopere traditiile autohtone, la standurile ANTREC, Consiliul Judetean Gorj si Consiliul Judetean Neamt vor fi prezenti mesteri populari si vor fi prezentate dansuri populare specifice zonelor.

Evenimente pentru specialisti, concursuri si degustari

In aceeasi perioada cu Targul de Turism al Romaniei la ROMEXPO are loc ROMHOTEL – Expozitia internationala de echipamente, mobilier si dotari pentru hoteluri si restaurante.

Aproximativ 80 de companii din Romania si din strainatate vor veni la ROMHOTEL cu cele mai recente aparitii in domeniu, dar si cu informatii necesare pentru o cat mai buna desfasurare a activitatilor din unitatile de cazare si alimentatie publica.

Pentru ca ROMHOTEL este deopotriva un eveniment destinat specialistilor si publicului larg, evenimentele conexe ce au loc pe parcursul celor patru zile de targ demonstreaza acest lucru.

Astfel, la standul SCAE Romania vor avea loc competitii de maiestrie in prepararea bauturilor si cursuri destinate celor care vor sa se perfectioneze in aceste domeniu. Se vor desfasura doua etape ale competitiei Barmaniada – Etapa Bere si Cocktail-uri si Etapa Somelier, in cadrul carora concurentii vor uimi auditoriul cu priceperea in realizarea si cunoasterea bauturilor, vor fi organizate cursuri de barista (notiuni generale despre cafea, aparatul de espresso, preparare espresso si cappuccino), vor fi degustate selectii de cafele de specialitate si vor fi prezentate si degustate distilate romanesti.

In cadrul ROMHOTEL se va desfasura o parte a evenimentului Sarbatoarea Gustului – o manifestare ce isi propune sa educe gusturi si sa creeze obiceiuri alimentare sanatoase. Pentru tinerii aflati la inceput de cariera sau care inca nu s-au decis in privinta meseriei de viitor va fi organizat evenimentul “Intersectie de meserii” in care tinerii liceeni vor afla detalii despre meseriile din industria hoteliera, de restaurante si alimentatie publica.

Tot la standul Sarbatoarea Gustului va fi organizat evenimentul “Gusturi si destinatii” unde vor avea loc demonstratii gastronomice si degustari de delicatese din Europa.

Sambata si duminica (15 noiembrie si 16 noiembrie), va fi organizata “Cupa Romaniei de Sandwich” in cadrul careia bucatari faimosi se vor intrece in pregatirea celui mai bun sandwich “La Lorraine”.

Cele doua expozitii reunesc peste 280 de companii din 15 tari: Austria, Bulgaria, Federatia Rusa, Germania, Grecia, India, Indonezia, Israel, Italia, Republica Moldova, Palestina, Romania, Spania, Turcia, Ungaria, pe o suprafata de peste 11.000 mp.

Program de vizitare:
13 – 15 Noiembrie 2014, intre orele 10.00-18.00
16 Noiembrie 2014, intre orele 10.00-16.00
Locatie: Pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5, C6
Bilet intrare: 15 lei/zi
Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita

Pentru mai multe detalii despre evenimente, accesati: www.targuldeturism.ro si www.romhotel.ro.

Program manifestari conexe ROMHOTEL 2014

Joi, 13 noiembrie 2014

10.00-18.00 – Standul SCAE (28-29), Pavilion C6
SCAE Romania – Asociatia de cafea de specialitate invita vizitatorii sa asiste la pregatiri pentru competitia de barista si degustari de cafea prin diverse metode de preparare.
Etapa Bucuresti a Competitiei regionale de barista va avea loc sambata, 15 noiembrie.

11.30-15.00 – Standul Barmania (26-27), Pavilion C6
In cadrul celor 3 zone din cadrul standului (Vin, Bar, Cafea), Barmania, Centru de Formare Profesionala Horeca, Autorizat ANC, va organiza Competitia Barmaniada, plus cursuri si seminarii, avand urmatorul program:
– 12.00 – Start Etapa Bere si Cocktailuri cu bere, Barmaniada 2014;
– 11.30 – Curs Basic Barista – Notiuni generale despre cafea, aparatul de espresso, preparare espresso si cappuccino;
– 14.30 – Sesiune cupping cafea de specialitate – Degustare selectie de cafele de specialitate.

12.00-15.00 – Standul Sarbatoarea Gustului (4), Pavilion C6
Sarbatoarea Gustului va organiza evenimentul Intersectie de Meserii, in care tinerii liceeni vor afla detalii despre meseriile din Industria Hoteliera, de Restaurante si Alimentatie si totodata, studiile necesare si si perspectivele de evolutie in cariera.

Vineri, 14 noiembrie 2014

10.00-16.00 – Sala 2, Pavilionul H3
Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” va organiza conferinta Provocari in Urbanism, Arhitectura si Design.

10.00-18.00 – Standul SCAE (28-29), Pavilion C6
SCAE Romania – Asociatia de cafea de specialitate invita vizitatorii sa asiste la pregatiri pentru competitia de barista, degustari de cafea prin diverse metode de preparare si demonstratii de latte art.
Etapa Bucuresti a Competitiei regionale de barista va avea loc sambata, 15 noiembrie.

11.30-15.00 – Standul Barmania (26-27), Pavilion C6
In cadrul celor 3 zone din cadrul standului (Vin, Bar, Cafea), Barmania, Centru de Formare Profesionala Horeca, Autorizat ANC, va organiza Competitia Barmaniada, plus cursuri si seminarii, avand urmatorul program:
– 12.00 – Start Etapa de Sommelier, Barmaniada 2014;
– 11.30 – Curs Basic Barista – Notiuni generale despre cafea, aparatul de espresso, preparare espresso si cappuccino;
– 14.30 – Sesiune cupping cafea de specialitate – Degustare selectie de cafele de specialitate;
– 12.00 – Curs Bar. Distilate romanesti – Prezentare si degustare distillate romanesti;
– 13.30 – Curs Bar. Perfect Cocktail – Notiuni generale despre cocktailuri. Prezentare si degustare cocktailuri.

11.00-18.00 – Standul Sarbatoarea Gustului (4), Pavilion C6
Sarbatoarea Gustului va organiza evenimentul Gusturi si Destinatii, in care vor avea loc demonstratii Gastronomice si Degustare de delicatese. Descoperiti gustului Europei.

Sambata, 15 noiembrie 2014

10.00-18.00 – Standul SCAE (28-29), Pavilion C6
SCAE Romania – Asociatia de cafea de specialitate va organiza Competitia regionala de barista – Etapa Bucuresti.

11.00-17.00 – Standul Barmania (26-27), Pavilion C6
In cadrul celor 3 zone din cadrul standului (Vin, Bar, Cafea), Barmania, Centru de Formare Profesionala Horeca, Autorizat ANC, va organiza cursuri si seminarii, avand urmatorul program:
– 11.00 – Curs Basic Vinuri – Notiuni generale despre vinificatie, imbuteliere, servire a vinurilor;
– 13.00 – Curs Vin. Regiuni viticole in lume – Prezentare regiuni viticole importante din intreaga lume, tipuri de vinuri in functie de climat;
– 11.30 – Curs Basic Barista – Notiuni generale despre cafea, aparatul de espresso, preparare espresso si cappuccino;
– 14.30 – Sesiune cupping cafea de specialitate – Degustare selectie de cafele de specialitate;
– 12.30 – Curs Bar. Categorii de spirtoase – Notiuni generale despre distilare, tipuri de distillate;
– 14.00 – Curs Bar. Whisky;
– 16.00 Curs Bar. Rom.

11.00-18.00 – Standul Sarbatoarea Gustului (4), Pavilion C6
Sarbatoarea Gustului va organiza Cupa Romaniei de Sandwich “cel mai bun Sandwich La Lorraine” – sectiunea profestionisti – Bucatari.

Duminica, 16 noiembrie 2014

10.00-16.00 – Standul SCAE (28-29), Pavilion C6
SCAE Romania – Asociatia de cafea de specialitate va organiza Campionatul National de Ibric.

11.00-14.00 – Standul Barmania (26-27), Pavilion C6
In cadrul celor 3 zone din cadrul standului (Vin, Bar, Cafea), Barmania, Centru de Formare Profesionala Horeca, Autorizat ANC, va organiza Competitia Barmaniada, plus cursuri si seminarii, avand urmatorul program:
– 11.00 – Curs Basic Barista – Notiuni generale despre cafea, aparatul de espresso, preparare espresso si cappuccino;
– 14.30 – Sesiune cupping cafea de specialitate – Degustare selectie de cafele de specialitate;
– 11.00 – Curs Basic Vinuri – Notiuni generale despre vinificatie, imbuteliere, servire a vinurilor;
– 13.00 – Curs Vin. Regiuni viticole in lume – Prezentare regiuni viticole importante din intreaga lume, tipuri de vinuri in functie de climat.

11.00-16.00 – Standul Sarbatoarea Gustului (4), Pavilion C6
Sarbatoarea Gustului va organiza Cupa Romaniei de Sandwich “cel mai bun Sandwich La Lorraine” – sectiunea pasionati– Bloggers.

Zilnic, 13-16 noiembrie 2014

Zilnic, la Standul Barmania, Centru de Formare Profesionala Horeca, Autorizat ANC, din Pavilionul C6, au loc demonstratii si degustari de cocktail-uri, cafea de specialitate, vinuri, sesiuni de prezentare pe diverse teme pentru proprietarii de baruri, restaurante, cursuri pentru profesionisti Horeca si alte activitati specifice de bar.

Bucuresti, 12.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *