free download 78 travel guides written by experts

1000 de erori din “cultura generala”. Incredibil dar adevarat

1000 de erori din Christa Poppelmann
Editura ALL Educational

Este imposibil sa le cunoastem pe toate. Putem insa afla si invata foarte multe de-a lungul intregii vieti.

Ni se pare ca stim unele lucruri. Acceptam niste ziceri pe post de axiome. Sau, dimpotriva, ne amuzam pe seama unor oameni atunci cand gresesc (afirmand, de pilda, ca razboiul de 100 de ani a durat… un secol si atat).

Tocmai pentru a evita asemenea confuzii si situatii stanjenitoare, dar si pentru a afla o sumedenie de informatii interesante va recomandam cartea 1000 de erori din "cultura generala".

Veti gasi informatiile grupate pe domenii cu capitole distincte precum: istorie si politica; stiintele naturii si tehnica; cultură si distractie; sanatate si alimentatie; cotidian si social; religie si filosofie si pamant si univers. Fiecare capitol are sectiuni separate in care sunt grupate informatiile.

Volumul poate fi citit in orice ordine, in functie de preferinte sau curiozitati. Cu siguranta insa veti afla lucruri noi si cum unele dintre lucrurile acceptate ca adevaruri sunt putin diferite in realitate. Ceea ce este de remarcat la aceasta carte de peste 300 de pagini (cu un index util la final) este ca fiecare informatie vine cu explicatii concise si utile.

Credeati ca producatorii croissantului au fost francezii? Aflati atunci ca, in realitate, croissantul provine din Austria, considerandu-se ca primul a fost creat in 1863, dupa asedierea Vienei de catre turci. Ati auzit spunandu-se adesea ca parul si unghiile cresc dupa moarte? Ei bine, veti descoperi la pagina 132 de ce aceasta este doar o impresie – si ce se intampla in realitate. Aveti impresia ca Berlinul este un oras gri? Aflati atunci ca el este, in fapt, unul dintre cele mai verzi orase – aproape o patrime din suprafata sa fiind acoperita de apa si padure (pagina 288).

Multe dintre informatiile incluse in acest volum de cultura generala, recomandabil a se gasi in orice biblioteca, sunt intr-adevar „incredibile, dar adevarate”. 1000 de erori din "cultura generala" este o carte utila oamenilor de orice varsta: celor mai tineri pentru ca au ocazia de a descoperi multe informatii interesante si utile, chiar si pentru scoala, dar, mai ales, pentru viata. Cei mai mari, daca ii putem numi astfel, pot sa isi reaminteasca unele lucruri pe care poate le-au auzit in scoala si pot afla noi informatii, bazate pe studii si descoperiri recente.

Va invitam sa cititi acest roman si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la el pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *