Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

100 de copii au participat la un mars de constientizare privind problema transportului scolar

in mediul rural

· Au mers 10 kilometri pe jos pentru a atrage atenția asupra situației a 150 de copii din comuna vasluiană Rebricea care sunt nevoiți să parcurgă această distanță, zilnic, ca să ajungă la școală;
· Andreea Raducan, Diana Dumitrescu și Daniela Nane s-au alăturat celor 100 de copii și au încurajat trecătorii să susțină campania.

În cadrul campaniei „Eu cum ajung la școală?”, organizația neguvernamentală World Vision a organizat astăzi un eveniment de conștientizare privind problema transportului școlar în mediul rural. Scopul acțiunii a fost încurajarea strângerii de fonduri în vederea achiziționării unui microbuz școlar pentru 150 de copii din comuna Rebricea, județul Vaslui, care, pentru a ajunge la școală, sunt nevoiți să parcurgă, zilnic, 10 kilometri pe jos.

La marș au participat aproximativ 100 de copii din programele World Vision, cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani, dar și voluntari ai organizației. Aceștia au mers pe jos 10 kilometri pentru a face cunoscută cauza celor 150 de copii din comuna Rebricea. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Andreei Răducan, Dianei Dumitrescu și Danielei Nane care s-au implicat activ și au contribuit la strângerea de fonduri pentru campania World Vision. Astfel, timp de 3 ore, campioana mondială și cele două actrițe au mers alături de cei 100 de copii, au oferit trecătorilor broșuri cu detaliile campaniei și i-au încurajat să susțină cauza micuților din Rebricea.

„Am rămas impresionată de povestea celor 150 de copii care sunt nevoiți să parcurgă atâția kilometri pe jos, indiferent de vreme, pentru a ajunge la școală. Acești copii ne dau o lecție de viață. Deși sunt la o vârstă fragedă, luptă în fiecare zi pentru viitorul lor, fiind conștienti de importanța învățăturii. Sper ca, în urma acțiunii noastre de azi, oamenii să nu rămână indiferenți și să îî sprijine pe micuții din Rebricea.” – a declarat Andreea Răducan.

„Sunt foarte fericită că mi s-a oferit oportunitatea de a participa la acest marș, alături de cei 100 de copii. Imi doresc ca micuții din Rebricea să își poată continua studiile, făra a mai fi nevoiți să meargă pe jos kilometri întregi. Și sunt sigură că, dacă fiecare dintre noi contribuie cu puțin, World Vision va putea achiziționa un microbuz școlar, iar ei, micuții, vor fi mai fericiți. ” – a declarat Diana Dumitrescu.

„Mă bucur că mi s-a oferit încă o dată șansa de a susține o cauză World Vision. M-a impresionat povestea acestor copii și sper ca, prin implicarea noastră, a tuturor, să poată beneficia de un microbuz școlar. Campania de strângere de fonduri lansată de World Vision le oferă acestor copii un dram de speranță în plus, iar nouă, celorlalți, ne îngăduie să fim buni, să dăruim, să mulțumim vieții pentru ceea ce avem, întorcându-ne recunoștința printr-un mic exercițiu de generozitate.” – a declarat Daniela Nane.

Traseul pe care l-au urmat participanții la marș a fost: Parcul Cișmigiu, Calea Victoriei, Bulevardul Magheru, Bulevardul Lascăr Catargiu, cu destinația Parcul Herăstrău, unde au poposit aproximativ o oră și au interacționat cu trecătorii. Pe tot parcursul marșului, copiii și vedetele care au susuținut cauza celor 150 de micuți din Rebricea au purtat tricouri cu numele campaniei World Vision și au ținut pancarte cu mesaje de implicare.

Acțiunea World Vision a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Municipiului București – Direcția Cultură, Învățământ, Turism.

Donațiile pentru campania „Eu cum ajung la școală” pot fi făcute printr-un SMS la 879, până la finalul lunii aprilie, iar până la finalul lunii mai, cei care doresc să vină în ajutorul copiilor din Rebricea, o pot face, donând:
· 5 euro la 0900 900 090 sau 10 euro la 0900 900 092, numere de telefon disponibile în rețeaua Romtelecom;
· Orice suma mai mare de 30 lei, pe site-ul www.worldvision.ro/microbuzul.

www.worldvision.ro
//minipoliticieni.worldvision.ro/

Bucuresti, 27.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *