free download 78 travel guides written by experts

100 BMW i3 in flota BMW DriveNow din Germania

DriveNow, serviciul inovativ de car sharing al BMW Group si SIXT, îşi extinde parcul de automobile cu noi maşini electrice. După ce în luna mai a debutat în premieră în flota din Londra, 100 de modele BMW i3 vor fi disponibile de astăzi în Germania.

În Germania, automobile electrice au fost disponibile în cadrul DriveNow încă din 2013 în Berlin şi München, în cadrul proiectelor de cercetare WiMobil şi ePlan 60. Până acum au fost folosite modele BMW ActiveE. Acestea sunt înlocuite de astăzi cu 100 modele BMW i3. 40 din acestea vor ajunge la oraşele Berlin şi câte 30 în Hamburg şi München.

„Clienţii noştri au folosit cu aceeaşi mare plăcere modele ActiveE, ca orice alt automobil convenţional din flota noastră. Până acum aproximativ 3000 de clienţi au putut conduce lunar un automobil electric şi astfel să descopere experienţa mobilităţii electrice. Introducerea BMW i3 în flota noastră de modele este următorul pas firesc, astfel că în viitorul apropiat va fi disponibil şi în alte oraşe din Germania, Europa şi întreaga lume”, a explicat Nico Gabriel, director general DriveNow.

BMW Group investeşte constant în serviciile DriveNow, dezvoltând atât baza de automobile şi clienţi, cât şi noi soluţii inovative. La începutul lunii iulie a fost anunţat primul card de credit cu tehnologie NFC (Near Field Communication) prin care clienţii puteau folosi automat serviciile DriveNow de oriunde din lume. Cardul este oferit în acest moment numai în Germania, exclusiv prin Deutschen Kreditbank AG.

În luna martie a acestui an, dr. Norbert Reithofer, în calitate de Director al Consiliului de Administraţie BMW AG, anunţa planuri de extindere a serviciului de car sharing DriveNow cu zece oraşe în America de Nord şi până la 15 în Europa. În acest moment, modele MINI, BMW şi BMW i3 sunt oferite în cadrul programului în San Francisco, Londra, München, Berlin, Düsseldorf, Köln, Hamburg şi Viena. Serviciul, care a fost lansat în iunie 2011, include o flotă de câteva mii de maşini în cele opt oraşe unde este activ. La patru ani de la lansare, DriveNow are acum o bază de 470.000 de clienţi, dintre care 430.000 în Germania şi 120.000 în Berlin.

Mai mult, odată cu prezentarea primelor informaţii despre noul MINI Clubman, marca britanică a anunţat că intenţionează să ofere opţional, oricărui client al unui model nou al mărcii, posibilitatea de a-şi echipa automobilul cu sistemul hardware pentru DriveNow. Proiectul este prevăzut să înceapă în 2016 şi să fie iniţial oferit în SUA. MINI devine astfel prima marcă de automobile din lume care va da posibilitatea clienţilor săi să integreze propriile automobile într-un program complex de car sharing.

Bucuresti, 15.07.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *