Shadow

10 sfaturi profesioniste pentru a-ți mobila locuința cu mobilier vintage

Iubești mobilierul vintage și dorești să-ți mobilezi întraga casă cu mobilier de calitate?

Mihai Save, Managing Director SaveMob, îți vine în ajutor cu 10 sfaturi despre alegerea mobilierului potrivit:

1. Alege mobilier din lemn masiv! Așa vei avea garanția că și peste 100 de ani va arăta tot a mobilier de calitate.

2. Verifică stadiul în care se află mobilierul dorit! O piesă mâncată de carii sau de rugină va necesita lucrări de reparare sau restaurare, mai mult sau mai puțin costisitoare.

mobila vintage

3. Cumpără doar mobilier de caltiate superioară! Dacă are și o istorie, cu atât mai bine!

4. Dacă ai moștenit piese de mobilier vechi, nu le arunca, chiar dacă par stricate sau prea vechi pentru a fi folosite; pot fi adevărate diamante neșlefuite! Piesele vechi, construite din lemn masiv, pot fi recondiționate pentru a se potrivi într-un decor modern.

5. Indiferent de unde ai cumpărat un mobilier vechi, asigură-te că a fost dezinfectat și curățat temeinic înainte! Cariile și termitele pot face ravagii într-o locuință, așa că este bine să te asiguri că nu le aduci în locuința ta.

6. Încearcă să eviți pseudo-meșterii sau persoanele dubioase care îți promit o recondiționare profesionistă la un preț mic. Recondiționarea și restaurarea nu sunt ieftine deoarece reprezintă un procedeu de durată care implică mai multe etape și mai mulți specialiști din diferite domenii, precum și soluții costisitoare și muncă manuală migăloasă.

7. Fă diferența între restaurare și recondiționare pentru a nu avea surprize la final!

8. Ca toate meseriile, și cea de restaurare/ recondiționare poate avea un limbaj specific cu termeni al căror sens nu-l cunoști. Asigură-te că ai înțeles procedura explicată de meșter și cere informații suplimentare dacă nu înțelegi ceva. Este mult mai ușor să stabilești de la început ce-ți dorești, decât să încerci să remediezi ulterior situația.

9. Dacă soliciți restaurarea unui obiect, asigură-te că persoana care se va ocupa de restaurare are aviz de restaurator eliberat de Ministerul Culturii!

10. Nu în ultimul rând, asigură-te că persoana care îți va restaura obiectul preferat are experiență în acest domeniu! În acest fel vei evita ca cineva să ”învețe meserie” pe mobilierul tău!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *