free download 78 travel guides written by experts

10 credințe și superstiții care aduc noroc

Reminiscențe ale vechilor credințe populare, superstițiile joacă încă un rol important în viața multor oameni. Când vine vorba despre noroc, multe persoane încearcă să țină cont de superstiții și să nu faca vreun lucru care ar atrage ghinionul. Iată care sunt cele mai populare 10 credințe și superstiții care aduc noroc.

1. Trifoiul cu patru foi

Se spune că fiecare frunză are o semnificație aparte: sănătate, faimă, dragoste și bogăție, de aceea trifoiul cu patru foi este special. Este indicat să fie păstrat într-un loc sigur pentru a atrage binele în toate cele patru direcții.

trifoi cu 4 foi - 10 credințe și superstiții care aduc noroc

Sursa imagine

2. Potcoava

De la mărțișoare cu această formă și până la talismane, potcoava este un simbol răspândit. Se spune că dacă găsești o potcoavă, vei avea mult noroc. Este indicat să o pui deasupra ușii de la intrarea în casă, cu capetele în sus. Dacă ai de gând să joci la ruleta online, atunci e clar că orice semn de noroc în casă este binevenit.

3. Haine îmbrăcate pe dos

Din bătrâni se spune că dacă îmbraci lenjeria pe dos, din greșeală, vei avea noroc. Ca să păstrezi norocul, trebuie să porți haina așa, pe dos, toată ziua.

Monedele

4. Aici există multe superstiţii care aduc noroc importante. Găsirea unui ban pe jos, mai ales cu cifra în sus şi mai ales când plouă, se spune că este semn de noroc. Trebuie să ridici banul și să îl păstrezi.

5. De asemenea, se zice că dacă pui monede într-un borcan pe care îl ții în bucătărie, lângă o pâine învelită într-un ștergar alb, vei avea noroc.

6. În sfârşit, se zice că aduce noroc să porţi în portofel o monedă găurită.

7. Gărgăriţele / Buburuzele

Se pare că dacă o gărgăriţă se aşază în palma ta, vei avea parte de noroc în viitorul apropiat.

Păşeşte cu dreptul

8. Şi aici există mai multe variante. Prima spune să te dai jos din pat întotdeauna cu piciorul drept. Mai mult, niciodată nu trebuie să încalţi întâi un papuc şi apoi să îl cauţi pe celălalt, ci să îi încalţi pe amândoi deodată.

9. A doua superstiţie zice să ieşi întotdeauna din casă cu piciorul drept – şi să nu uităm că se spune să nu te întorci niciodată din drum, dacă vrei să îţi meargă bine în acea zi.

10. Cheia

Aparent, găsirea unei chei sau primirea uneia în dar (un pandantiv, breloc, o amuletă) este un lucru care aduce noroc. Dat fiindcă o cheie înseamnă posibilitatea de a deschide o uşă, vei putea depăşi anumite situații dificile din viaţa ta cu succes.

Acestea sunt cele mai importante 10 credințe și superstiții care aduc noroc în România. În funcţie de zona în care mergeţi, veţi remarca faptul că există variaţii pe tema lor ori chiar alte superstiţii aducătoare de noroc locale. Dacă au sau nu efect şi dacă veţi ţine sau nu cont de ele, voi decideţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *