Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

1 Noiembrie – Ziua Veganilor

Consumul exagerat de carne este daunator pentru animale, mediul inconjurator , dar si pentru sanatate. Conform OECD, obezitatea este o boala raspandita. VIER PFOTEN  a atras atentia asupra consumului exagerat al produselor de origine animala cu mult timp inainte de aparitia cartii lui Jonathan Safran Foer-“Eating animals”, care a stranit dezbateri pe scara larga. Campania “Meniul nostru zilnic- responsabil de efectul de sera”  demonstreaza relatia stransa care exista intre consumul exagerat de carne si schimbarile climatice, intre aparitia unor boli, cruzimea fata de animale si consumul nechibzuit de carne.

In cele 33 de tari OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development),una din doua persoane este supraponderala, iar una din sase este obeza. Conform unui studiu facut de OECD, persoanele obeze mor mai devreme cu 8-10 ani decat cele cu o greutate normala. In cazul persoanelor care sufera de obezitate, costurile privind sanatatea sunt de cel putin 25% mai mari, deoarece acestea sufera frecvent de diabet, boli de inima si ale sistemului circulator, cancer si alte boli. Asa-numitele "boli ale stilului de viata" sunt principalele cauze de deces in tarile dezvoltate, cauze crescute semnificativ de consumul exagerat al produselor de origine animala. Desi tot mai multi oameni tineri, in special femeile, aleg sa traiasca cu mai putina carne sau cu diete fara carne, exista zone insemnate ale populatiei care inca mai consuma carne in cantitati prea mari.

"Aceasta atitudine iresponsabila demonstreaza faptul ca oamenii ignora atat cruzimea fata de animale , dar, de asemenea, efectele dezastruoase asupra mediului si asupra sanatatii lor", a declarat Johanna Stadler, director VIER PFOTEN.

Incepand cu anul 1950, carnea a trecut de la un produs de lux la o marfa ieftina, accesibila maselor: preturi de dumping, oferte speciale si achizitiile in vrac incurajeaza tezaurizarea si consumul de masa. Painea, produsul alimentar de baza este uneori mai scump decat carnea. „A venit timpul sa vedem dincolo de reclamele prezente pretutindeni si sa alegem sa traim o viata mai sanatoasa si mai prietenoasa fata de animale- o viata vegetariana-a declarat Stadler in legatura cu Ziua Internationala a Vegetarianismului.

Conditii meteo extreme cauzeaza tot mai multe daune in intreaga lume. Potrivit unui raport al Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura a Natiunilor Unite (FAO), productia produselor de origine animala este responsabila pentru 18% din emisiile gazelor cu efect de sera. World Watch Institute sustine ca rezultatele directe si indirecte din aceasta productie ar putea cauza chiar 51 la suta% din aceste gaze. Johanna Stadler propune o solutie: "Oamenii ar trebui sa incerce alternativele bazate pe plante la burgeri, nuggets, snitel, carnati, branza si asa mai departe. Nu este nevoie sa renunte la obiceiurile alimentare obisnuite atunci cand vine vorba de aroma. Aceste produse sunt disponibile in mai multe supermarketuri si magazine. "

Bucuresti, 29.10.2010

{mosloadposition user9}

By Violeta-Loredana Pascal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.