free download 78 travel guides written by experts

1 Decembrie la TVR 2

Muzică bună, divertisment, filme româneşti de dragoste şi de aventuri (mai precis „Trilogia Mărgelatu”) şi invitaţi de marcă – sunt câteva dintre „ingredientele” programului special pregătit de TVR 2 pentru Ziua Naţională a Românilor. Fiecare emisiune ce va fi difuzată la TVR 2 de 1 Decembrie este dedicată acestei sărbători. Cu umor sau într-un registru serios, cu oameni obişnuiţi sau cu personalităţi, cu ediţii speciale despre români aşa cum sunt ei văzuţi de conaţionali sau de străini, ziua de 1 Decembrie la TVR 2 va fi serbată fără un festivism anume dar cu foarte multe lucruri dragi românilor.

Iată mai jos, în detaliu, despre ce este vorba:

7,00 – Cântec pentru oameni buni – Selecţiuni din festivalul FOLK YOU 2009
Interpretează: Maria Gheorghiu , Ţapinarii, Alina Manole, Vasile Şeicaru Victor Socaciu, Narcisa Suciu, Tatiana Stepa &Magdalena Puşcaş, Alina Manole, Emeric Set, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu&Josef Kappl, Vlady Cnejevici, Tatiana Stepa &Magdalena Puşcaş, Iris.

8,10 – D’ale lu’ Mitică – ediţie specială în care tradiţionalele cazuri ale celor care au o problemă sunt lăsate deoparte. De 1 Decembrie, emisiunea va încerca să reflecte cum arată Ziua Naţională a românilor – văzută prin ochii unor oameni obişnuiţi

9,15 – Declaraţie de dragoste (România, 1985)
Regia: Nicolae Corjos
Cu: Teodora Mareş, Ion Caramitru, Adrian Păduraru
Povestea romantică a doi liceeni din Bucureştiul anilor ’80, Ioana şi Alexandru, care rămân împreună în ciuda tuturor obstacolelor sociale şi familiale ce ameninţă să-i despartă.

11,00 – Paşaport de România – ediţie specială cu cele mai bune şi relevante momente din ediţiile de până acum – secvenţe care exemplifică cel mai bine cum arată România prin ochii unor străini care încearcă să trăiască aici.

12,00 – Fraţi de viţă – ediţie specială dedicată Zilei Naţionale a Românilor în care fraţii Adrian şi Cătălin Păduraru vor primi o lecţie de istorie pe dealul Copoului din Iaşi şi ne vor fi ghizi prin destinaţii cheie din ţara noastră: muzeul naţional al vinului de la Hârlău, vulcanii noroioşi, conacul Matac de pe tradiţionalul Drum al Vinului…

12,30 – Masca de argint (România, 1985)
Regia: Gheorghe Vitanidis
Cu: Florin Piersic, Marga Barbu
În timpul unui banchet fastuos, oferite de un bancher prea darnic, are loc un conflict în care sunt împuşcaţi doi oameni. Asasinul este înveşmântat exact ca justiţiarul Mărgelatu şi spune că acţionează în numele Frăţiei. Rosetti şi ceilalţi membri ai societăţii Frăţia consideră că Mărgelatu şi-a pierdut minţile şi-şi trimit cel mai bun om în căutarea lui.

14,30 – Împreună în Europa
Ediţie specială dedicată – de Ziua Naţională a României – tuturor minorităţilor care trăiesc în ţara noastră.

16,00 – Confesiuni – ediţie specială în care invitatul Iulianei Marciuc va fi un român apreciat de foarte mulţi români de pretutindeni: Dan Puric

17,00 – Colierul de turcoaze (România, 1985)
Regia: Gheorghe Vitanidis
Cu: Florin Piersic, Marga Barbu, Szobi Cseh
Împuternicitul băncilor vieneze şi fiica acestuia sunt răpiţi, iar domnitorul Bibescu, pentru a evita un scandal diplomatic, promite că-i va salva în şapte zile. Răpitorii pot fi dibuiţi numai de Mărgelatu şi prietenul său Buză de Iepure.

18,40 – Răzushow – ediţie specială
Mihai Răzus va aborda, cu umorul obişnuit, cele mai utile sfaturi pentru ca românii să supravieţuiască în ţara lor. Alături de invitaţi surpriză, el va prezenta cele mai savuroase scenete din acest sezon al emisiunii: Supravieţuitorul în apartament, Termoizolarea la sat, Supravieţuitorul la spital, Recensământul la Români, Goana după aur etc.

19,30 – Totul se plăteşte (România, 1986)
Regia: Mircea Moldovan
Cu: Florin Piersic, Marga Barbu
Preotul catolic trimis de poetul Lamartine să ajute revoluţia română este privit cu suspiciune de Mărgelatu, de-acum din nou membru de încredere al Frăţiei. Ajutat de bunul său prieten, justiţiarul va face tot posibil să descopere adevărata identitate a misionarului.

21,00 – La mustaţă – De Ziua Naţională a României, Constantin Trofin vă promite o seară de neuitat alături de invitaţii săi: Ioan Gyuri Pascu şi Paula Chirilă, într-o ediţie specială care începe, în mod excepţional, la ora 21.00.

23.10 – Animal de pradă (THE HUNTED – SUA, 2003)
Regia William Friedkin
Cu: Tommy Lee Jones, Benicio Del Toro
Thriller. În pădurile sălbatice din Oregon, un fost luptător al forţelor speciale, Aaron Hallam, trăieşte singur, bântuit de amintiri din vremea conflictelor armate la care a luat parte. Treptat, comportamentul lui devine tot mai violent. Când Aaron ucide patru vânători de cerbi, i se cere sprijinul fostului său antrenor Bonham, pentru a-l prinde. De ce el? Pentru că e singurul care îi ştie toate reacţiile şi poate intui orice situaţie neprevăzută.

Bucuresti, 27.11.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *