free download 78 travel guides written by experts

1.544 de furnizori de retele sau servicii de comunicatii electronice autorizati la ANCOM

La aceasta data, 1.544 de furnizori de retele sau servicii de comunicatii electronice sunt autorizati la ANCOM. Dintre acestia, 1.436 sunt furnizori care au parcurs procesul de reautorizare in conformitate cu noul regim de autorizare stabilit de ANCOM in anul 2010, iar 108 sunt furnizori noi care au intrat pe aceasta piata. Lista furnizorilor autorizati poate fi consultata aici.

La intrarea in vigoare a noului regim de autorizare generala, peste 1.900 de furnizori autorizati aveau obligatia de a se reautoriza la ANCOM pana la data de 31 decembrie 2010 daca doreau sa-si pastreze dreptul de a activa pe aceasta piata. 82% dintre acestia au raspuns demersului ANCOM, 1.436 de furnizori optand pentru pastrarea dreptului de a furniza retele sau servicii de comunicatii electronice in timp ce 193 au renuntat la calitatea de furnizor. In afara acestora, 285 de furnizori nu au transmis ANCOM notificarea si astfel le-a incetat dreptul de a mai furniza retele sau servicii de comunicatii electronice, iar alti 60 de furnizori nu pot activa inca pe piata intrucat notificarile transmise de acestia nu au indeplinit cerintele legale. Lista poate fi consultata aici.

“Furnizorii care nu s-au reautorizat la ANCOM pana la finele anului trecut si-au pierdut dreptul de a mai furniza retelele sau serviciile de comunicatii electronice pentru care erau autorizati si implicit dreptul de a utiliza licentele de spectru de uz public sau de numerotatie detinute. Furnizarea serviciilor de comunicatii electronice fara detinerea unei autorizatii reprezinta contraventie si poate fi sanctionata cu amenda de la 5.000 lei la 100.000 lei pentru societatile comerciale cu o cifra de afaceri mai mica de 5.000.000 lei, sau in cuantum de pana la 2% din cifra de afaceri, iar in cazul unor incalcari repetate, in cuantum de pana la 5% din cifra de afaceri, pentru societatile comerciale cu o cifra de afaceri de peste 5.000.000 lei”, a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Adoptarea Deciziei nr.338/2010, in baza careia s-a efectuat reautorizarea furnizorilor de comunicatii electronice, a avut ca scop, in principal, eficientizarea procedurii de autorizare, inclusiv prin clarificarea si actualizarea unor aspecte precum: formularul-tip al notificarii si fisa de descriere a retelelor si serviciilor, procedura de suspendare a dreptului de a furniza toate sau anumite categorii de retele sau de servicii de comunicatii electronice, respectiv de incetare a dreptului de a furniza retele sau servicii de comunicatii electronice.

De asemenea, actualul regim de autorizare generala a fost necesar pentru a reflecta atat modificarile si completarile din ultimii ani ale cadrului de reglementare din domeniul comunicatiilor cat si evolutiile tehnologice de pe piata.

Pentru a veni in spijinul furnizorilor, in anul 2010, ANCOM a transmis pe diverse canale, inclusiv electronic, mesaje de instiintare catre furnizorii din piata, le-a creat facilitatea de a completa documentele necesare reautorizarii prin intermediul formularelor electronice, precompletate cu anumite date deja existente in evidentele ANCOM, a pus la dispozitia furnizorilor numere de telefon pentru asistenta tehnica si a organizat o serie de intalniri locale cu reprezentantii industriei.

Bucuresti, 12.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *