metalshow

1.250 de copii au fost implicati in proiectele de educatie ale Sodexo si Stop Hunger, in 2015

  • SodexoSodexo desfășoară trei proiecte de încurajare și susținere a educației: „Adoptă o Familie”, „Dăruiește un început de an școlar fericit!” și „Mănânc sănătos la școală”
  • Angajații și partenerii Sodexo care s-au alăturat proiectelor au voluntariat peste 1.550 de ore

Peste 1.250 de copii au fost implicați în 2015 în proiectele de încurajare și susținere a educației desfășurate de Sodexo România: „Adoptă o Familie”, „Dăruiește un început de an școlar fericit!” și „Mănânc sănătos la școală”. Acțiunile sunt parte a programului global de responsabilitate socială „Better Tommorow Plan”, prin intermediul căruia Sodexo contribuie la dezvoltarea economică, socială și de mediu a comunităților, regiunilor și țărilor în care compania operează.

„Vom continua să dezvoltăm aceste inițiative de sprijin a categoriilor defavorizate, promovând importanța educației, de la cea școlară, și până la educația pentru nutriție, ca element esențial în dezvoltarea comunităților”, declară Codruța Pîșă, Public Affairs Director, Sodexo România. „Inițiativele Sodexo sunt valoroase pentru că oferă și altor companii și angajaților acestora oportunitatea de a se implica în acțiuni de sprijinire a copiilor. Comunitatea pe care am creat-o în proiectele Sodexo este specială, oameni deosebiți se alătură acestor inițiative, având încredere în ele și în faptul că ajutorul oferit este utilizat în beneficiul copiilor.”
De la începutul anului, angajații și partenerii Sodexo România au contribuit în cadrul acestor proiecte cu peste 1.550 de ore donate.

Sodexo - „Mănânc sănătos la școală”

Adoptă o Familie: 25 de copii sunt sprijiniți pe termen lung să nu abandoneze școala

Prin proiectul „Adoptă o Familie”, Asociația Stop Hunger, cu susținerea Sodexo și a altor companii partenere, își propune să sprijine copiii din medii defavorizate să nu abandoneze școala, oferindu-le acestora atât sprijin material, cât și oportunitatea de a învăța despre cariera pe care o pot urma prin sesiuni de mentoring și coaching. În prezent, 25 de copii fac parte din program.

Aceștia primesc de la companiile care îi sprijină o bursă lunară de aproximativ 80 de euro, pe care părinții sau tutorii acestor sunt încurajați să o utilizeze exclusiv pentru hrana sau alte nevoi de strictă necesitate ale copiilor, precum haine sau rechizite școlare.

În perioada 2012-2015, 53 de copii din 10 județe au fost ajutați în cadrul proiectului „Adoptă o Familie”. Dintre aceștia:
– 10 au fost admiși la liceu
– 2 sunt în prezent studenți
– 2 au fost sprijiniți să urmeze cursuri de calificare postliceale și au în prezent un loc de muncă
Dăruiește un început de an școlar fericit!

Peste 500 de copii din medii defavorizate au primit ghiozdane noi cu toate rechizitele necesare, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul campaniei „Dăruiește un început de an școlar fericit!” desfășurată în intervalul septembrie – octombrie. Campania a fost coordonată de Sodexo în parteneriat cu „Asociația Stop Hunger”, WFMC și Fan Courier și a implicat mobilizarea unui număr impresionant de angajați din companii care au contribuit și ei cu donații. Această inițiativă a fost printre cele trei proiecte nominalizate la Gala Camerei de Comerț Franceze (CCIFER) 2015 la secțiunea Responsabilitate Socială.

Mănânc sănătos la școală

În parteneriat cu studenții la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, Sodexo România a implementat programul de educație pentru nutriție „Mănânc sănătos la școală”, adresat elevilor din clasele 0 – XII, în cadrul căruia 700 de copii au fost învățați să mănânce echilibrat în pauzele de masă de la școală. Acest program continuă acțiunile Sodexo de promovare a unui stil de viață echilibrat.

Donații de alimente

Sprijinirea familiilor aflate în dificultate inclusiv prin donații de alimente de strictă necesitate va continua să fie una dintre direcțiile prioritare în proiectele Sodexo și Stop Hunger. Pe 18 decembrie, 100 de familii aflate în dificultate și care au în îngrijire copii sau adulți care suferă de boli incurabile vor primi pachete cu alimente. Acțiunea este desfășurată în parteneriat cu Centrul de Îngrijirile Paliativă HOSPICE Casa Speranței din București.

Bucuresti, 17.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *