free download 78 travel guides written by experts

1.000 de persoane au retrait Revolutia in Studioul 4 al TVR

Televiziunea Română a refăcut cadrul din care s-a transmis, în premieră mondială, o revoluţie în direct

Aproximativ 1.000 de persoane au vizitat astăzi, 22 decembrie, Studioul 4 al Televiziunii Române, cunoscut ca Studioul Revoluţiei, reamenajat ca în decembrie 1989, când, de aici, a fost transmisă, în direct, Revoluţia română.

La 25 de ani de la Revoluţie, Studioul 4 a fost din nou plin de oameni, de data aceasta interesaţi să vadă locul în care s-a scris istoria. Decorul Studioului a fost refăcut ca în zilele Revoluţiei, în curtea TVR a staţionat un TAB (transportor amfibiu blindat), în difuzoare s-au auzit strigătele revoluţionarilor şi împuşcături, iar pe holuri au fost expuse uniforme şi arme ale unor militari care au participat la acele evenimente tragice. Pentru a amenaja cadrul din timpul Revoluţie şi pentru a recrea atmosfera din decembrie 1989, Televiziunea Română a primit sprijinul Armatei.

Studioul 4 a stârnit interesul celor care au trăit Revoluţia în stradă sau la televizor, dar şi curiozitatea copiilor pentru care evenimentele din decembrie 1989 sunt doar un subiect de manual. Astfel, cei care au vizitat astăzi TVR au avut vârste cuprinse între 80 şi 3 ani.

„Am fost aici şi nu am crezut că o să mai scap cu viaţă”, a declarat unul dintre cei care au trăit Revoluţia română pe culoarele televiziunii.

„A fost impresionant să văd decorul de atunci”, a spus Alexandra, de 30 de ani, iar Matei, de 11 ani, a rămas cu senzaţia că i-a fost transmisă „emoţia” oamenilor care au participat la Revoluţia din 1989.

Ziua porţilor deschise de luni, din 22 decembrie a fost al doilea eveniment de acest gen al TVR, din acest an. Pe 1 iunie, peste 3.000 de adulţi şi copiii au vizitat studiourile din Bucureşti şi din ţară ale Televiziunii Române.

Bucuresti, 22.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *