metalshow

0002 | birdville — un spectacol de Simona Deaconescu

Vineri, 14 noiembrie, de la 19.30, WASP — Working Art Space and Production găzduiește ultima reprezentație din acest sezon a spectacolului 0002 | birdville. Spectacolul va fi urmat de vizionarea filmului Silent Places, în regia Simonei Deaconescu și a lui Oleg Mutu.

Corpul nostru este o arhivă în continuă evoluție, care încă prezintă mistere legate de eficiență și perisabilite. Este, probabil, cel mai tehnologic lucru pe care îl cunoaștem. Cu fiecare pas pe care îl facem construim o parte din univers și, de fiecare dată când ne mișcăm, schimbăm lumea. Pe măsură ce începem să înțelegem aceste procese, realizăm că suntem dansați ca parte a unei organizații de activități ai cărei autori nu suntem noi. Camera 0002 este populată de dansatori hibridizați, îmbrăcați cu corpuri augumentate, care trăiesc într-o lume virtuală creată și organizată independent de dorința lor — un spectacol complex, în care muzica se creează pe scenă, și în care sunetul și mișcarea interacționează în timp real.

Coregrafa Simona Deaconescu, recent întoarsă de la Viena, unde a beneficiat de o bursă danceWEB, își continuă seria de spectacole interdisciplinare care cercetează dezvoltarea dansului în raport cu știința. Acest spectacol s-a concretizat de-a lungul acestei veri, în urma a două rezidențe artistice, la WASP — Working Art Space & Production și în studiourile Battery Dance din New York. O feerie tehnologică interactivă care vorbește despre dorința de îmbunătățire și fragilitate, 0002_birdville este o nouă cameră virtuală, care face parte din proiectul serial lansat de Tangaj Dance în 2013, prin Camera 0001_Fabrica de vise.

Născută în 1987, Simona Deaconescu este creatoarea spectacolului Camera 0001_Fabrica de Vise, coregraful și regizorul scurtmetrajului de dans Silent Places (în colaborare cu Oleg Mutu). De asemenea, se implică activ în dezvoltarea dansului contemporan din România și a artelor conexe, în trecut coordonând proiecte precum ADN (Revista Online de Dans), Cartierul de Dans și ALT-Concurs Național de Coregrafie. Recent, a făcut parte din echipa Platforma X, proiect destinat artiștilor new media, prezentat la WASP, în preambulul eXplore dance festival #9.

Dorința ei de a îmbina dansul și filmul se concretizează în 2013 prin realizarea scurt metrajului Silent Places, care se bucură de o participare vastă la festivaluri de profil în toată lumea. Astfel filmul a avut premiera europeană la Loikka Dance Film Festival (FIN), a deschis POOL – Internationale TanzFilmPlattform (DE), fiind proiectat în cadrul: Festivalul Filmului European (RO), International Screendance Festival (SUA), Sans Souci Festival of Dance Cinema (SUA), Ammutinamenti Film Festival (IT) și urmează a fi proiectat la San Francisco Dance Film Festival (SUA), Bucharest International Experimental Film Festival (RO).

Coregraf: Simona Deaconescu
Dansatori: Răzvan Stoian, Denis Bolborea, Galea Bobeicu, Alexandra Bălășoiu
Multimedia & Platforme Interactive: KOTKI Visuals
Sound design: Denis Bolborea
Fotograf: Vlad Brăteanu
Producător: Tangaj Dance
Co-producători: Asociația 4Culture, Life Long Burning și Battery Dance Company New York

Teaser 0002 | birdville: //vimeo.com/110768081

0002 | birdville from Tangaj Dance on Vimeo.

Trailer Silent Places: //vimeo.com/85822067

SILENT PLACES (short dance film trailer) from Tangaj Dance on Vimeo.

*Spectacol finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, programul “București 555”, ca parte a proiectului Camera 0002_Dance to Kinect.
**Acest proiect este finanțat, în parte, prin contribuția generoasă a poporului american prin Departamentul de Stat al Statelor Unite. Conținutul cade în responsabilitatea Tangaj Dance și nu reflectă în mod necesar opiniile Departamentului de Stat al SUA sau ale Guvernului American.

0002 | birdville se joacă vineri, 14 noiembrie, de la 19:30 la WASP. Biletele costă 20 de lei preț integral / 10 lei preț redus pentru elevi și studenți. Vizionarea filmului Silent Places începe la 20:30, iar intrarea este liberă. Info și bilete: contact@waspmagazine.com.

WASP — Working Art Space & Production este un spațiu independent alternativ dedicat dansului contemporan, experimentelor în arta vizuală, teatrului contemporan underground și dependenților de multimedia. Reutilizând 500 de metri pătrați ai unei foste fabrici comuniste, locul găzduiește anual eXplore Dance Festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance, cât și birourile asociației 4Culture. WASP – Working Art Space and Production se află pe strada Ion Minulescu 67-93, Fabrica Flaros, Corp E, Etaj 2.

//www.waspmagazine.com

Parteneri media: 121.ro, Art Act Magazine, Art Clue, Art Out, B365, Ceaşca de Cultură, Citadinul, Cooperativa Urbană, Decât O Revistă, Designist, Feeder, Getlokal, Gingergroup, înFestival, Modernism, Orașul Meu, Postmodern, sub25, The Institute, Think Outside The Box, Veioza Arte, Weart, Zeppelin, Ziarul Metropolis, Zile și Nopți.

Bucuresti, 11.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *