Alina Popescu

Alina Popescu

Alina Popescu

Primul blog mi l-am facut acum aproape patru ani. A fost un experiment din prima clipa pana cand m-am mutat de pe plaforma Blogger pe un domeniu .com. M-am jucat cu tot felul de abordari, subiecte si moduri de promovare si imi place sa cred ca am experimentat mare parte din tot ce se poate face cu un blog. Dupa multe incercari am gasit si un nou focus pentru blogul meu, scris in engleza: am inceput sa scriu despre ce faceam si ce-mi placea la nebunie: marketing, relatii publice, mediile sociale si multe altele.

Pe Loredana am intalnit-o la  o conferinta de marketing strategic acum un an. Ne-am propus sa ne vedem, sa mai discutam. Si ne-am miscat foarte repede, ne-a luat vreo 8 luni. Intre timp insa, ne-a salvat messenger-ul, cu putin ajutor de la blogurile noastre pe care ne mai intalneam ocazional. Blogul PRwave il citesc cam de cand am cunoscut-o pe Loredana. Mi-a placut intotdeauna iar cand Loredana mi-a propus sa scriu cateva insemnari lunar pentru acest blog, nu am putut sa refuz. Asa ca, din octombrie, ne vom tot intalni pe blogul PRwave.

Cum spuneam, nu am avut niciodata un blog in romana, deci un nou experiment pentru mine. Si un “challenge”! Sper sa avem cat mai multe discutii interesante in viitor!

Mai multe despre mine aici sau aici. Ma gasiti si pe Twitter si Facebook.

Corina Gonteanu

Blogul PRwave a aparut in august 2005 ca o completare fireasca a portalului cu acelasi nume: stirilor si articolelor de analiza din cuprinsul acestuia trebuia sa li adauge si dimensiunea de opinie, in care sa poata fi abordate noutatile si controversele din domeniu, fara ca site-ul sa sufere din pricina partizanatului sau subiectivitatii.

La momentul lansarii site-ului Corina Gonteanu avea deja experienta de blogging tematic, in urma “Dozei de responsabilitate” un blog pe teme CSR legat de activitatea sa in cadrul Fundatiei pentru o Societate Deschisa; in cadrul primei intalniri cu Loredana, “La Taifas”, Corina asugerat includerea unui blog in site. De la idee la aplicarea ei au trecut cateva luni.

“Gandirea initiala a fost destul de vaga: doream un blog de PR asemenea celor pe care le citeam zilnic afara, un blog de stiri, cross-linking si seminte de idei/comentarii incitante. Rezultatul este altceva, un blog care imi seama: laborios, guraliv, uneori sec si atos, alteori pretios, si eminamente subiectiv. A pornit ca un blog individual, si este cu obstinatie un asemenea blog, in ciuda perioadelor lungi de tacere pe care un alt autor le-ar fi acoperit poate. Si este in continuare un blog PRwave. A pornit cu misiunea de a scrie despre comunicare, in special PR, si si-o continua neabatut. A pornit ca parte a unui site ce vroia sa ofere resurse si sa dea de gandit, si sper eu, s-a aliniat la natura site-ului. A pornit de la deviza “Unori valuri nu poti sa li te impotrivesti” si incerca sa faca valuri. Si sper ca suntem pe drumul cel bun.” – Corina Gonteanu.

Insemnarile Corinei sunt disponibile in cadrul unei categorii separate pe blog.

Share