Sa marturisesc? Cateodata mi-e greu sa citesc ziarele atat de atent si de complet cum ar trebui, si atunci recurg la:

  1. Revista presei pe care o fac in-house colegele mele – include publicatia, titlul si link-ul la articol. Selectia e in functie de temele de interes pentru grupul de 200+ persoane care alcatuiesc reteaua noastra (multa justitie, drepturile omului, ceva educatie etc.)
  2. Hotnews.ro, fantastic site care contine nu doar articolele zilei, ci si cateva anterioare, poti sa gasesti cam ce a scris un anume autor, plus, bucurie mare, presa locala. Dezavantajul e ca din presa locala nu apar intotdeauna articole recente, dar calul de dar nu se cauta la dinti. Sa nu uit: au si editoriale si stiri preluate de pe radio. Foarte util. Pe site gasesti nu doar link catre ziar, ci intregul continut al articolului.
  3. My press – Link la stirile zilei, cu motor de cautare si newsletter prompt la prima ora a diminetii. Avantaj: Apar articole si din publicatii cu tiraj ceva mai mic. Clasificare inteligenta, ce include stiri din politica, sport si divertisment, dar si din IT. Ce-ar mai fi de dorit? A da, au si radio player, cu o lista impresionanta de posturi romanesti ce pot fi ascultate in timp ce, de exemplu, scrii insemnari in blog. Si revista presei publicatie cu publicatie. Ce mai, un regal de presa pentru oamenii ocupati.
  4. 9 am, pentru cei ce vor sa stie cate ceva din tot ce se intampla la noua dimineata fix. Newsletter-ul mi-a ajuns la 5:42 am!, deci mai mult decat o promisiune implinita, si-mi place mult de tot acoperirea lor pentru sectiunea business si compendiul de stiri de senzatie si de haz (colegiu de curatat toalete?!) publicate sub titlul Incredibil. Articolele semnalate sunt publicate in intregime pe site.
  5. Revista presei de la astazi.ro, cuminte organizata pe categorii: editoriale, politic, economic, social, sport, IT&C, diverse listand apoi la fiecare articolele zilei, publicatie cu publicatie, cu link la continut. Mi se pare foarte temeinica acoperirea la presa sportiva, dar in general pe acest site articolele sunt multe, si bune, pacat ca nu e si vreun newsletter cu aceste titluri (sau n-am dat eu de el)…

Pentru un PR, cred ca sunt o mina de informatie structurata, si sursa de economii de timp.

Share